În februarie ar putea fi dat ordinul de începere al lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu

# Reîncep licitațiile și pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Piteşti

Autoritățile române ar putea emite în luna februarie autorizaţia de construire pentru prima secţiune a celui mai important proiect rutier al ţării, urmând ca în martie să fie dat și ordinul de începere a lucrărilor efective la Autostrada Sibiu – Pitești, au spus surse oficiale pentru ECONOMICA.NET. Și constructorul austriac Porr se așteaptă ca autorizația de construie să fie emisă luna viitoare. "Ne așteptăm ca autorizația de construire să fie emisă în februarie 2020, pentru că mai sunt încă unele chestiuni legate de exproprieri ce trebuie soluționate de către CNAIR. Declarația de proiect a fost aprobată în noiembrie 2019", a spus pentru economica.net Klaus Bleckenwegner, membru al board-ului Porr, responsabil pentru operațiunile grupului austriac în regiune. În aprilie 2019 a fost semnat contractul cu austriecii de la Porr pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa. Ulterior, ei au derulat activitatea de proiectare iar în octombrie au sosit primele utilaje pe şantier pentru construcţia secţiunii 1 din cel important proiect rutier al României, potrivit pasionaţilor de infrastructură. În lipsa autorizaţiei, constructorul a executat lucrări preliminare precum cele la drumul tehnologic.   Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa este deocamdată singurul tronson din Autostrada Sibiu – Piteşti care are constructor desemnat.

Reîncep licitațiile pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti

CNAIR SA a ridicat suspendarea procedurii "Proiectare şi Execuţie „Drum Expres Craiova - Piteşti" Tronsonul 4”, termenul de depunere a ofertelor fiind 24 februarie.
”CNAIR SA a ridicat suspendarea procedurii "Proiectare şi Execuţie „Drum Expres Craiova - Piteşti" Tronsonul 4”", publicând răspunsul consolidat la clarificările adresate de către operatorii economici până la primul termen limită menţionat în cadrul documentatiei de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost acordat un nou termen limită de depunere al ofertelor până la data de 24.02.2020”, precizează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Firmele interesate de participarea la această procedură de achiziţie publică au dreptul de a adresa noi solicitări de clarificare până la ultimul termen menţionat în cadrul documentatiei de atribuire, adică 12 de zile înainte de termenul limită de depunere al ofertelor.
Valoarea estimată a procedurii este de 909.669.122 lei fără TVA.
Durata contractului este de 36 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.
Tronsonul 4 are o lungime de 31,81 (km 89+300 – km 121+115), va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt si Argeș și intersectia cu autostrada 1 București - Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea