Mircea Andrei conduce Comisia de Politică Externă, Justiţie şi Drepturi Cetăţeneşti a PDL

# Emil Boc susţine introducerea în Constituţie a posibilităţii de a confisca averea ilicită şi limitarea deficitului bugetar la 3%. # Mircea Andrei: “Victor Ponta, de câte ori vine în Argeş, mă arestează.” Sâmbăta trecută la Piteşti, Emil Boc, prim-ministru al României şi preşedintele PDL , Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, Theodor Baconschi, ministrul de Externe, preşedintele PDL Diaspora, William Brânză, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu şi Ştefan Pirpiriu, secretar general executiv al PDL, au fost prezenţi la Piteşti, la Hotel Ramada, pentru constituirea şi alegerea Comisiei Naţionale de Politică Externă, Justiţie şi Drepturile Cetăţeneşti din cadrul Partidului Democrat Liberal. În funcţia de preşedinte al acestei comisii a fost ales senatorul Mircea Andrei, preşedinte PDL Argeş, iar alături de acesta, pe lângă alţi vicepreşedinţi din toată ţara, în funcţia e secretar, a fost ales un alt membru al PDL Argeş, Narcis Godeanu. Mircea Andrei, prin prin validarea sa în această functie, va intra în rândurile conducerii partidului.  Potrivit statutului PDL, preşedintii comisiilor de specialitate intră ca membri de drept în Biroul Permanent al partidului.

Roberta Anastase: ”Ponta tânjeşe după momentele în care era procuror, momente de care ar trebui să-i fie ruşine”

Înaintea alegerilor, membrii BPN al PDL, au ţinut câte un discurs în faţa sutelor de participanţi, sosiţi la Piteşti din toate colţurile ţării. William Brânză şi-a început discursul cu felicitări pentru echipa de stânga care a venit lângă Mircea Andrei, referindu-se la primarii PSD, care erau în sală: Nicolae Diaconu, primarul de la Curtea de Argeş, Ion Dulamă, primarul de la Rucăr, Ion Dumitru, primarul de la Albota, Mihai Dumitrescu, primarul de la Merişani şi Mircea Păuna, primarul de la Muşăteşti.
Roberta Anastase a readus pe tapet un caz vechi şi anume cazul Tărău, de la Arad, caz care viza o infracţiune de 11 milioane de dolari, care au fost furaţi de liderii PSD. La acea vreme Adrian Năstase a intervenit şi a schimbat procurorul care făcuse arestarea în acest caz, procurorul Lele, cu procurorul Cristian Panait. Procurorul Panait moare la 29 de ani în condiţii ciudate, iar ultima persoană care l-a vizitat a fost Victor Ponta. “Procurorul Panait moare în condiţii suspecte, iar de aici, cariera lui Victor Ponta evoluează într-un mod miraculos. Ponta tânjeşte după momentele în care era procuror, momente de care ar trebui să-i fie ruşine. Oameni corupţi, ca Victor Ponta, nu mai au ce căuta în justiţie”, spune Roberta Anastase. Şi Ştefan Pirpiriu l-a atacat dur pe Ponta. Acesta a spus că politicul nu poate interfera cu justiţia şi a combătut comportamentul lui Ponta, ca fost procuror şi actual lider, a venit la Argeş şi a făcut scut uman în jurul lui Constantin Nicolescu în momentul arestării acestuia.

Emil Boc: “Poporul s-a exprimat prin referendum, acum parlamentarii trebuie să pună în aplicare “

Emil Boc a prezentat celor din sală priorităţile majore ale României. Acesta a spus că în primul rând trebuie eliminat mecanismul de verificare şi cooperare pe justiţie, întrucât nimeni nu este mai presus de lege şi trebuie scurtată perioada de judecare a dosarelor. “Revizuirea Constituţiei României şi Parlamentul Unicameral sunt prioritare. Poporul s-a exprimat prin referendum, acum parlamentarii trebuie să pună în aplicare”, spune premierul. Cele mai importante puncte din revizuirea Constituţiei sunt limitarea deficitului bugetar la maxim 3 %, aceasta fiind ca o garanţie că politicienii nu vor mai da cadouri electorale şi introducerea în Constituţie a posibilităţii de a confisca averile ilicite, averi dobândite prin acte şi fapte de corupţie.
Mircea Andrei a încheiat seria discursurilor într-un ton glumeţ,  spunând: “Am fost procuror, avocat, am cunoscut activitatea juridică aproape în toate laturile ei. Acum mă pregătesc să o cunosc şi în calitate de arestat. Victor Ponta, de câte ori vine în Argeş, mă arestează, iar pe mine mă costă foarte mulţi bani să mă eliberez”.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea