Gheorghe Bălășoiu, în continuare cel mai bine plătit pensionar din țară

Cea mai mare pensie aflată în plată în România este de 73.890 de lei, adică peste 15,000 de euro lunar şi este încasată de un fost procuror comunist, care a fost comandantul penitenciarului Colibași.
Fostul magistrat Gheorghe Bălășoiu (73 de ani), este din nou în atenția tuturor din pricina pensiei uriașe pe care o primește. În ultimii doi ani, sub guvernarea PSD, pensia fostului comandant al Penitenciarului Colibași a crescut considerabil: de la 40.963 de lei brut în 2017 la 73.890 de lei brut în 2019.
Argeșeanul Gheorghe Bălăşoiu primea în 2019  de la postaș o pensie lunară, „în mână”, de 66.701 lei. De fapt, pensia este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriți ca impozit. El a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni, informează Click.ro.
Bălăşoiu s-a pensionat pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei, mai arată sursa citată.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea