Primarul din Corbi, Virgil Baciu: „Proiectele pentru anul în curs sunt multe, depind însă și de sumele de care vom dispune!”

# Anul trecut s-a lucrat la canalizare, la drumuri, la Dispensar, la  reparaţiile unităţilor şcolare şi la extinderea și modernizarea iluminatului public

Virgil Baciu, primarul localității argeșene Corbi,  a afirmat că existau şanse să fie unul cu adevărat bun dacă nu se întârzia adoptarea bugetului naţional şi, pe cale de consecinţă, cele judeţene şi locale. “De anul trecut a căzut în sarcina administraţiilor publice locale achitarea prestaţiilor sociale. Guvernul s-a degrevat, noi ne-am împovărat!... Apoi, întârzierea adoptării bugetelor ne-a făcut pagube destul de mari tuturor, deoarece n-am mai primit integral sumele pentru echilibrarea bugetelor locale din primul trimestru din 2019. Pierderile - cel puţin în ceea ce ne priveşte - au fost de ordinul miliardelor de lei vechi. Foarte adevărat, lucrurile s-au reglat la rectificările succesive din cursul anului, dar investiţiile au fost serios afectate. Lipsa banilor ne-a silit să nu încheiem lucrările de canalizare din satele Corbi şi Jgheaburi. Din fericire, starea meteorologică a permis deocamdată să lucrăm mai bine în sezonul de iarnă secetos decât în cel de toamnă, care a fost destul de ploios. O mare nemulţumire a noastră este legată de suspendarea Fondului Naţional de Investiţii, unde aveam proiectul de racordare la canalizare avizat pentru finanţare, care a rămas oarecum în aer... Anul trecut am avut destul de lucru la drumurile de câmp, am reuşit să modernizăm Dispensarul Uman din Corbi, să facem reparaţiile care se impuneau la unităţile şcolare şi să extindem modernizarea iluminatului public, astfel încât stăm destul de bine la acest capitol, la care am lucrat etapizat. Proiectele pentru anul în curs sunt astfel gândite încât să se realizeze. Repet: totul depinde de sumele de care vom dispune! Şi vom şti cum stăm abia luna viitoare, când vom adopta forma finală a bugetului local”, a încheiat primarul Baciu, pentru Arges expres.
La jumătatea lunii ianuarie, anul acesta, s-a desfășurat o ședință unicat pentru județul Argeș ! A fost o ședință comună a Consiliilor Locale ale localităților Pietrosani, Domnesti si Corbi. Aleșii locuitorilor din cele trei comune au definitivat, prin vot, infiintarea Asociației care va gestiona întreaga rețea de apă și canalizare de la nivelul celor trei comune argeșene. În cadrul ședinței a fost aprobata și organigrama Asociației iar, prin vot, a fost ales și directorul.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea