Proiect marca Dan Hodoș. Zeci de persoane au luat parte la evenimentul „2020: Pitești inteligent și dezvoltat”

Timp de o seară, Pitestiul a fost capitala dezbaterilor despre dezvoltare urbană și orașe inteligente. Pe 29 ianuarie, la Pitești, s-a desfășurat un prim eveniment important al industriei de «Smart City», fiind organizat de Asociația de Dezvoltare și Inovare «PITEȘTI Smart City», proiect fondat de Dan Hodoș, președintele PLUS Argeș. „Pitești Smart City” are ca scop dezvoltarea comunității de profil în Pitești, Argeș și regiune.

La Conferința „2020: Pitești inteligent și dezvoltat” s-au întâlnit reprezentanți ai administrației publice centrale sau locale, ai mediul academic, companiilor private, societății civile, dar și alți cetățeni interesați de subiect.

Invitatul special al evenimentului a fost Dragoș Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, nou deținător al portofoliului Comunicațiilor. În cadrul evenimentului care a avut ca partener principal Electrogrup SA, au participat și Daniel Farmache, CEO E-INFRA (Electrogrup Infrastructure SA) sau Marian Florea, presedintele Asociației Administratorilor Publici din România.

Conferința a abordat cel puțin trei teme importante: managementul public performant, arii de expertiză în dezvoltare urbană inteligentă și prezentări de soluții ale companiilor din industrie.  Printre cei invitați în sesiunile de specialitate precizăm pe:

- Marian Panait, city manager Sinaia

- Ana Gavriluță, director Centrul Tehnologic de Transfer al Universității Pitești

- Radu Puchiu, fost consilier de stat pentru Digitalizare

- Grațian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub

- Dragos Tuță, președinte Ambasada Sustenabilității în România

- Raul Pop, ExpertDeseuri.ro.

 

Companiile și reprezentanții care au prezentat soluți pentru smart city au fost:

- Dragoș Nedelea, Electrogrup SA

- Alina Bilan, ONV Law

- Adrian Sandu, ACAROM

- Mihai Goga, Eximbank

- Victor Costea, GreenStreetTec

- Alexandru Manda, Pegas

- Cristian Ștefănescu, SMSO.

Orașul Sinaia, dat ca exemplu pozitiv

În cadrul Conferinței „2020: Pitești inteligent și dezvoltat”, orașul Sinaia a fost dat ca exemplu pozitiv pentru viziunea de care a dat dovadă în realizarea unor proiecte. „Trăim în paradigma că  multe lucruri sunt blocate de legislație, Guvern. Hai să folosim avantajul lipsei de viziune. Să construim legea la nivel local prin hotărâri de Consiliu Local. Sinaia este singurul oraș din țară care a recuperat TVA-ul din propria investiție”, a precizat Marian Panait, city manager Sinaia.

Dragoș Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor consideră că atractivitatea unei comunități poate reprezenta conceptul de smart city: „Nu trata pe semenii tăi ca mijloace, ci întotdeauna ca scop în sine… Individul este în centrul unei comunități. Și o comunitate sănătoasă care pune în centru pe cetățean ajunge să creeze și să vină cu soluții smrt. Tehnologia este unul dintre conceptele orașului inteligent. Orașul inteligent nu conține numai tehnologii, se adresează și la mediu, iar aici are un beneficiu extraordinar orașul Sinaia. Atingerea amprentei de mediu aduce o creștere a competitivității și a productivității acelei comunități între 5 și 15%. Plăcerea de a trăi într-o comunitate, acest lucru este smart city. Atractivitatea acelei comunități înseamnă smart city”.

Dan Hodoș: „Piteștiul va fi un oraș pentru oameni și viață de calitate”

„Evenimentul nu a fost doar despre urbanism. A fost despre dezvoltare urbană, în general, cu toate componentele ei… Societatea piteșteană trebuie să evolueze și să caute noi soluții de dezvoltare urbană, orașele inteligente fiind viitorul dezvoltării sociale… Pitestiul  va fi cel mai important pol socio-economic regional, un oraș pentru oameni și viață de calitate”, a spus Dan Hodoș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea