Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, a criticat la Pitești activitatea Consiliului: „Îmi este jenă...”

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a adus vineri, în timpul bilanţului Curţii de Apel Piteşti, mai multe critici legate de problemele din justiţie şi de votul din Camera Deputaţilor pentru eliminarea pensiilor de serviciu.
„Îmi este jenă pentru activitatea depusă de CSM în 2019. Activitatea Consiliului nu s-a ridicat, din punctul meu de vedere, la standardele la care ar fi trebuit să se ridice... Sunt parte a acestui Consiliu, sunt la fel de vinovat ca şi colegii mei... Au existat cereri de apărare a independenţei judecătorilor soluţionate şi după opt luni de Consiliu... 2019 a fost un an traumatizant instituţional. Trebuie să intrăm în epoca în care să ne recunoaştem vulnerabilităţile”, a precizat Bogdan Mateescu.
Referindu-se la votul recent din Camera Deputaţilor pentru eliminarea pensiilor de serviciu, judecătorul Bogdan Mateescu a declarat: „Cunoaştem demersul stupefiant al Camerei Deputaţilor, care a luat o hotărâre abruptă, în desconsiderarea întregii societăţi. E un subiect regretabil, de natură pur electorală”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea