Cetăţean din Răteşti acuză o judecătoare de tulburare de posesie şi chiar de …furt!

# Sunaţi fiind la 112, poliţiştii veniţi au spus că… nu se pricep. Grigore Marian stăpâneşte, cu acte în regulă, un teren de 10.000 m.p. situat în extravilanul comunei Răteşti. Bucata de pământ i-a revenit acestuia prin partaj, de pe urma unui bunic. Titlul de Proprietate a fost emis de către oficialităţile locale din anul 2000, iar din 2007 Marian Grigore este posesorul de drept al terenului. Şi de aici încep problemele acestuia.
Neşansa a făcut ca localnicul nostru să fie pus în posesie lângă o vecină, Stanca Anica. De ce neşansă? Pentru că aceasta, pur şi simplu, s-a mutat pe terenul lui Grigore. Pentru că este mai bun. Şi pentru că nimeni nu ar avea curajul – nebunia chiar – să o reclame tocmai pe domnia sa, care este mama unei judecătoare din Argeş.
Anul trecut s-a întâmplat din nou, deşi Marian Grigore o atenţionase atât pe ea, cât şi autorităţile locale cu privire la această tulburare de posesie. Acesta, în primăvară, a arat locul, l-a discuit şi însămânţat cu porumb. Surpriza a venit ceva mai târziu, când plantele erau deja de peste 20 cm. Stanca Anica a venit şi, pur şi simplu, a arat peste porumbul deja crescut. Apoi, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, a semănat porumbul ei.  Trebuie menţionat aici că suprapunerea aflată în litigiu nu este pe întregul hectar, ci pentru numai cca. 4000 m.p.
Grigore Marian a făcut plângere pentru tulburare de posesie şi distrugere. La dosarul cauzei există chiar şi declaraţiile tractoriştilor care s-au „ocupat” de lucrările de reînsămânţare, aceştia recunoscând, fără rezerve, fapta, indicând însă şi persoana care i-a angajat pentru aceste lucrări. Dosarul este încă în documentare la Poliţia Răteşti.

Proces verbal… fără primar

Tocmai pentru a nu se ajunge la nici un fel de alte neînţelegeri, proprietarul insistă ca o comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei şi Poliţiei să se deplaseze în teren şi să lămurească lucrurile. Zis şi făcut, drept pentru care, la faţa locului, se încheie un proces verbal prin care i se dă dreptate (dacă mai era nevoie, pentru că o hotărâre judecătorească are putere de lege) săteanului păgubit ani la rând. Procesul verbal este semnat de proprietar, de agentul de poliţie şi de comisia de fond funciar formată din viceprimarul localităţii şi inginerul agricol. Data procesului verbal: 16.08.2011

Suni la 112 şi-ţi trimit doi…poliţişti

Săptămâna trecută, la numai o lună de la recunoaşterea în teren mai sus menţionată, Grigore Marian observă mişcare şi aude sunete provenind de la terenul pe care este proprietar. La faţa locului, o surprinde pe fiica vecinei sale, doamna judecător care, alături de soţul său – preşedinte de filială locală de partid, culegeau porumbul. Omul nu a pus mâna pe topor, cum ar fi făcut mulţi ci, conform anului 2011, a sunat la 112. Cu promptitudine, la faţa locului au venit doi agenţi de poliţie care au început a spune că…ei nu se pricep la probleme de fond funciar. Proprietarul le explică ceea ce se întâmplă de fapt: din punctul său de vedere un furt, în plină zi. Atâta timp cât eşti proprietar şi cineva îţi culege recolta, lucrurile sunt clare. Agenţii însă, nimic. Poate şi datorită faptului că la faţa locului a venit şi primarul comunei, Gheorghe Matei, pentru a o susţine pe… doamna judecător.

Pe primarul care deleagă, nimeni nu-l leagă…

Am încercat să aflăm şi opinia domnului primar, Gheorghe Matei, despre care mulţi spun că ştie pe dinafară toate problemele de fond funciar ale localităţii, acesta fiind, de altfel, şi un împătimit cumpărător de terenuri în zonă. Părerea sa este… că a delegat problema viceprimarului.
Un sătean vă acuză că aţi fost martorul unui furt în plină zi, când moştenitoarea d.nei Stanca Anica a cules porumbul
Gheorghe Matei: Domnule, acolo doamna are o proprietate. A fost un litigiu cu un vecin, că e al lor, că nu e al lor… Eu această problemă am dat-o conform legii 215 actualului viceprimar. Aşa prevede legea, că pot să îi dau lui fondul funciar. Dânsa a fost pusă în posesie acum zece ani acolo. Când s-a scris însă Titlul de Proprietate, la ea a apărut vecinătatea cu drumul. Aşa s-a produs suprapunerea, că el are titlu tot acolo… Grigore Marian reclamă, domnule, pe toată lumea…
***
Final. Grigore Marian se poate declara mulţumit. Stăpâneşte un teren pe care nu îl poate lucra. Atunci când îl lucrează, munca îi este distrusă. Poliţia „nu se pricepe”, plângerile pe care le face „sunt în lucru” pe o perioadă nedeterminată. Primarul localităţii „deleagă, conform legii”, vicele este de acord şi semnează procese verbale. În rest, toate bune…
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea