Notărița Ana Stan, în lupta pentru Primăria Pitești: „Este necesară realizarea centurii de vest a municipiului”

# Ana Stan își dorește reorganizarea Poliției Locale Pitești

Notărița Ana Stan, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale din Pitești, este înscrisă în competiția internă a PNL Argeș pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al Piteștiului. Aceasta și-a propus un program electoral realizat împreună cu piteștenii și pentru piteșteni, care să țină cont de nevoile și aspirațiile lor. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi în interviul următor.

”Am ales un apel public către cetățenii Piteștiului ca să se implice în a creiona programul meu de candidat”

# Ce v-a convins să luați parte în cursa internă a PNL Argeș pentru desemnarea candidatului la Primăria Pitești?
- Nu a fost un motiv anume. Nu m-am lăsat greu de convins, dimpotrivă a fost inițiativa mea. Atunci când am revenit în partid, anul trecut pe la începutul lui februarie, era o chestiune pe tapet cursa internă pentru candidatura la primar. Unii s-au retras, alții erau încă în tatonări. Eu mi-am exprimat intenția să particip la această cursă internă.
# Când va stabili PNL Argeș candidatul intern la Primăria Pitești?
- Așa cum am fost deja anunțați la sfârșitul lunii februarie va trebui să fie desemnat candidatul pentru Primăria Pitești. Undeva  între 1 - 15 martie o să fie desemnați toți candidații noștri. Această lună februarie este una de foc din toate punctele de vedere. (…) Se pune mare accent pe notorietatea candidatului. Mai mult decât atât, o notorietate pozitivă te ajută. Un sondaj care deja a fost făcut, nu de partid, ci de un ONG, așa am înțeles și se tot vorbește. rezultă că am notorietate și grad de încredere din partea cetățenilor. Rămâne de văzut dacă programul meu este suficient de convingător pentru cei din partid ca să fiu desemnată candidat final.
# Care este programul dvs. de candidat?
- Am trei direcții principale pe care eu le-am prioritizat împreună cu cetățenii, pentru că am ales un apel public către cetățenii Piteștiului ca să se implice în a creiona programul meu de candidat. Din start, cele mai multe doleanțe ale oamenilor au fost vizavi de calitatea vieții piteștenilor. Calitatea vieții însemnând de la poluarea aerului, aspectul estetic al orașului, salubrizare. Legat de această calitate a vieții, un subiect foarte important este cel al traficului rutier. Se vede clar că se circulă din ce în ce mai greu și sunt mai multe motive care au dus la această situație. În primul rând, neadaptarea infrastructurii cu numărul din ce în ce mai mare de autovehicule care circulă pe stradă și negăsirea unor soluții deștepte, că se tot vorbește de smart city. Legat de această problemă a traficului rutier, văd și eu necesară realizarea centurii de vest a Piteștiului, precum și alte soluții care tind spre realizarea zonei metropolitane, adică interconectarea asta, a transportului, cu localitățile învecinate este absolut necesară. Trebuie studii de impact, echipe de specialiști care să se ocupe la modul serios, pentru că nu putem pretinde că un primar le știe pe toate și face peste noapte, un program de ultimă oră.  Pe primar l-aș vedea nu un om atotștiutor, ci trebuie să aibă o viziune și o strategie pentru realizarea ei. Să știe să se înconjoare de o echipă puternică, specialiști din toate domeniile sau să apeleze  la firme de specialitate care să vină cu soluții testate deja în alte municipii Și când spun asta mă gândesc la orașele mari din România, toată lumea se uită la Oradea, Cluj, Arad, Timișoara, aceste  orașe cu administrație liberală, care deja au niște rețete implementate. A treia directie se referă la siguranța cetățeanului. Multe voci vorbesc despre organizarea Poliției Locale. Sunt multe persoane care au venit, se pare că din interior pentru că știu foarte bine structura și modul de funcționare al Poliției Locale, cu exemple concrete de reorganizare a acestei instituții, care trebuie să devină în slujba cetățeanului și spre binele lui, ci nu o instituție de bugetari, de functionari publici, care se ocupă cu mișcatul hârtiilor dintr-un birou în altul și la ordinul primarului.
# Spuneați că primarul trebuie să fie înconjurat de o echipă puternică…
- Când spun echipă mă refer la două aspecte. Cel politic, care presupune lista de consilieri locali pe care eu cred că nu poate să o compună, în totalitate, candidatul la funcția de primar. Candidăm din partea unui partid și atunci acesta va avea  o voce puternică în a pune pe listă mai multe persoane care s-au afirmat în munca partidului. Pe lângă echipa politică, primarul trebuie să aibă și o echipă tehnică, niște consilieri personali sau, de ce nu, un city manager.
# Care sunt principalele calități ale dvs.?
- Sunt o persoană activă, cu inițiativă, integră. Nu mă laud, dar asta este realitatea. Am demonstrat profesional în cei 20 de ani de activitate pe care îi am în spate ca notar public. Colaboratorii mei, de aici din birou, sunt cei de acum 20 de ani cu care am plecat la drum, deci sunt loială echipei și țin la echipa cu care pornesc la drum, o formez în stilul meu caracteristic. Sunt perfecționistă pentru că  sunt în zodiac fecioară, uneori sunt greu de suportat ca șef din punct de vedere al rigorii, pe discipline, pe ordine, pe corectitudine. Așa cum sunt eu vreau să fie și echipa mea!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea