Dan Hodoș, președintele PLUS Argeș: „Sunt pregătit pentru a administra Piteștiul si a fi Primarul sau City Managerul acestuia”

# Cine este Dan Hodoș? Ce ar trebui să știe piteștenii despre dvs.?
- În prezent sunt consultant în dezvoltare de piețe internaționale, dar și în dezvoltare urbană. Până acum puțin timp, am fost membru în echipa de dezvoltare a proiectului Smart City de la Primăria Alba-Iulia. De asemenea, sunt fost consilier al primarului Piteştiului pe probleme de dezvoltare urbană. În ultimul an am fondat „Asociația de Dezvoltare și Inovare ”Pitesti Smart City”, proiect care are ca scop principal conectarea tuturor părților interesate direct de dezvoltarea orașelor: instituțiile publice, mediul academic, companiile private și societatea civilă. Cu toate acestea, provin din sectorul privat, unde în ultimii 18 ani am acumulat o experiență vastă  în vânzări internaționale, management și consultanță pentru companii multinaționale și românești.
# Ați candidat în 2016, ca independent, pentru un post de consilier local la Piteşti, reușind un rezultat bun. De ce doar consilier local, care au fost planurile dvs.?
- Am considerat că o funcție de primar e prea mult pentru mine, în 2016. Am preferat să învăț și să progresez treptat, așa cum e normal și sănătos. Sunt educat să respect faptul că o cariera se construiește în timp și cu muncă. Asadar, am considerat ca 4 ani în administratie sunt buni, înainte să pot afirma că pot să fiu primar într-un oraș cum e Piteștiul. Se întâmpla în 2016. Acum, în 2020, pot spune că sunt pregătit pentru a administra Piteștiul si a fi Primarul sau City Managerul acestuia.
# Acum, sunteți unul dintre cei doi candidați interni ai Alianței USR – PLUS pentru desemnarea candidatului la Primăria Pitești. Sunteți pregătit pentru a ajunge primar?
- Da, am spus-o mai sus și cred că, după 6 luni petrecute în Primăria Pitești și 1 an alături de Primăria Alba Iulia, în echipa de proiecte pentru orase dezvoltate, am suficiență experiență acumulată în administrația publică locală pentru a fi un bun administrator public.
# Când va stabili Alianța candidatul pentru Primăria Pitești?
- În maximum o lună, adică în martie, Alianța dintre PLUS și USR își va desemna candidatul comun pentru Primăria Pitești.
# Ați fost timp de şase luni consilierul personal al primarului Cornel Ionică, după care v-ați dat demisia. Ce v-a nemulțumit?
- Am spus-o si atunci, nu m-au surprins prea multe lucruri, majoritatea mi s-au confirmat. Aș putea spune că mă așteptam la un astfel de deznodământ. Deși aș fi putut să rezist în interior, dar nu am mai vrut. Nu am mai putut să fiu de acord cu decizii care nu mă reprezintă și să particip la acte de administrație lipsite de transparență și eficiență. Am făcut o analiză după cele 6 luni în care am trecut prin mai multe faze și am interacționat suficient cât să am un puls corect. Practic, 6 luni e perioada medie de audit în consultanță.
# Ce ați schimba la municipiul Pitești dacă ați ajunge primar? Care sunt obiectivele dvs?
- Nu aș pune accent doar pe schimbare, ci și pe transformare și adaptare. Aș adapta vechiul aparat administrativ la nevoile actuale ale cetățenilor și aș reface strategia de dezvoltare a orașului, simplificând-o și adaptând-o la realitate și la necesități. Restul vine de la sine, în timp, cu multă muncă și oameni cât mai potriviți.
# Calitățile principale ale omului Dan Hodoș sunt...
- Nu stiu daca auto-caracterizarea este cea mai obiectivă metodă, dar pot spune despre mine ceea ce alții mi-au zis sau confirmat, anume faptul că sunt un om muncitor, onest și dedicat proiectelor și activităților în care mă implic. De asemenea, ca sunt un bun familist și țin la locurile natale și la țara în care m-am născut și trait. Am și defecte, nu-mi plac leneșii, impostorii, oportuniștii și demagogii, iar societatea românească are destui.
# De ce trebuie să vă voteze piteștenii?
- Piteștenii trebuie să mă voteze pentru că sunt un profesionist cu experiență, atât în sectorul privat, cât și în cel public. Am demonstrat profesional, timp de aproape 20 de ani, am educația și pregătirea necesară și am ajuns la maturitatea la care pot spune că sunt pregatit să îmi asum o astfel de funcție. În plus, sunt dedicat orașului în care m-am născut, dovadă ca m-am întors acasă, în 2014, din București. În toată această perioadă am încercat să dau cât mai mult Piteștiului și să aduc aici cât mai multe bune-practici învățate și practicate în alte părți.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea