Să îi cunoaștem, să îi lăudăm. Oamenii cu suflet mare de care societatea are nevoie

Este studentă la Facultatea de Drept din Pitești, asistentă medicală, mamă a doi copii, angajat full time. Și își face timp, oricât de mult, pentru a iniția sau promova acțiuni caritabile, ceea ce este absolut lăudabil. Ana Maria Pănescu, din Topoloveni, are rezerve pentru toate acestea. Dorește să se implice mai mult în viața comunității, are o experiență de 10 ani în antreprenoriat, a format, profesional, sute de persoane.

Pe rețelele de socializare, este cunoscută pentru promovarea, neobosită, a cazurilor sociale, cazuri care au nevoie de ajutor. Cazuri concrete? Chiar de Sărbătorile de Iarnă a reușit să organizeze un grup de donatori, pentru câteva familii sărmane, grup care a reușit strângerea unor sume consistente. Banii au fost cheltuiți pentru alimente, rechizite, haine. Ana Maria, cea care s-a ocupat de organizare, a postat, pe aceeași rețea, chitanțe, facturi și, în general, dovada cheltuirii, judicioase, a banilor, până la ultimul leu. Și în plus, pentru că, de fiecare dată, a băgat mâna și în propriul buzunar. Nu este primul caz. Nu va fi nici ultimul, așa cum declară chiar tânăra mămică.
Ana Maria Pănescu: ”Campanii au fost, în ultimul timp, câteva: una în septembrie, la începutul anului școlar, cea din decembrie a fost alta, iar în ianuarie am răspuns unui apel umanitar, unde a fost necesar un cărucior cu rotile pentru o bătrână din Leordeni. De Paște, urmează alta… Am răspuns, da, apelului de donare a sângelui, dar nu am adunat eu 300 de donatori, am fost doar o rotiță în sistem, una mică, foarte mică... În acest caz, mobilizarea s-a dat de către mulți, întregul respect pentru participanți, pe care, pe majoritatea, nici nu îi cunosc (Cum a sunat îndemnul Anei: Suntem 5 donatori până acum, ne strângem 10, până mâine la 8:30?? Am nevoie de tine! Eu merg să donez sânge pentru colega mea, vii cu mine? Nu trebuie să-ți fie frică, sunt asistentă și te voi stabiliza imediat… cu o pereche de palme!  Apoi, daca treci prin "experiența horror", bem un ceai cu multă miere!...)
… Doresc, pentru zona în care trăiesc, crearea a noi locuri de muncă și totodată, inființarea unui centru ”Mama și Copilul”, care să deservească persoanelor cu probleme sociale, doresc un ajutor pentru adolescenți. Am adunat,  în jur, o echipă de oameni competenți, profesori, juriști, psihologi  etc. oameni ce mă susțin în realizarea  proiectelor. Acum, spre exemplu, avem în analiză situația critică a 3 copii din zonă, care au fost abandonați de mamă și sunt crescuti de tată, s-a depus cerere pentru a le pune la dispoziție transport școlar, întrucât cei mici traversează, zilnic, un deal pentru a ajunge la școală…”
Gesturi frumoase, de multe ori trecute sub tăcere…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea