Uluitor!!! Un argeșean nu își poate înmatricula mașina cumpărată, în 2018, de la statul român

# De un an, statul o verifică... să nu fie furată! # Comisar șef Emil Angheloiu (foto), șef serviciu permise și înmatriculări: ”Avem chiar și cazuri cu mașini de poliție care sunt în aceeași situație”.
Un argeșean reclamă faptul că, încă de la sfârșitul anului 2018, nu își poate înmatricula mașina, cumpărată de la ANAF Argeș, pentru că poliția o verifică... să nu fie furată!  Și treaba durează de ceva timp, în garajul acestuia adunându-se, între timp, câteva seturi de numere roșii. Între timp, mii de mașini au fost introduse în țară, verificate, vândute. De către particulari, desigur. Statul român... studiază, nimeni nu știe cât timp îi mai trebuie. Chiar statul are, online, un site prin care poți verifica, în doar câteva secunde, o mașină, introducând seria de caroserie a acesteia...

Proprietar: ”Este incredibil. Am cumpărat acest automobil în 2018, în noiembrie, de la o licitație a Finanțelor  Argeș. De atunci, la fiecare trei luni, mă înscriu, cuminte,  la coada de la Bancorex, pentru numere provizorii. Un domn polițist, de acolo, mi-a explicat că mașina se află într-o procedură de verificare, pentru cănu a avut acte, ca nu cumva să fie furată. Păi, eu am făcut un dosar, i-am arătat factura emisă de vânzător (ANAF), i-am făcut copie după virament. Nu contează, mașina trebuie verificată. Deci, am cumpărat o mașină de la statul român, după care statul român mă verifică, dacă nu cumva aceasta este furată! Noaptea minții, ce să spun. Nu pot pleca în concediu peste hotare, cu familia, pentru că numerele roșii sunt valabile numai în interiorul țării.”
Argeșeanul se mai întreabă, pe bună dreptate, de ce statul nu a verificat mașina înainte de a o vinde.
Comisar șef Emil Angheloiu, șef serviciu permise și înmatriculări: ”Îmi pare rău pentru situația existentă, cazul, însă, nu este unul singular. Lucrătorii acestei instituții depun diligențele necesare și legale la forurile de decizie ale țărilor din care provin automobilele respective. De multe ori, ca și în acest caz, răspunsul părților externe, întârzie să apară. Avem cazuri în care așteptarea a fost de circa 15 luni. Am avut, spre exemplu, cazuri cu mașini aparținând unor diferite foruri militare, armatei etc. Acestea au casat autovehiculele, apoi le-au scos la vânzare. Acele vehicule nu au figurat, la prima verificare, în baza de date națională. În mod similar, mașini care au aparținut NATO, în toată Europa, nu au fost regăsite în bazele de date europene. Avem chiar și cazuri cu mașini de poliție care sunt în aceeași situație. Acele mașini nu au fost înmatriculate, ca și la noi, au avut numere aparinând ministerelor de profil...”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea