Dacia Duster, mai ieftină în străinătate, decât în România

# Se pregătește modelul electric? Afaceri suplimentare de 1 miliard de euro la Mioveni
De ceva vreme șoferii sunt atrași de SUV-uri, așa că majoritatea producătorilor au introdus în gama lor modele pentru a le îndeplini așteptările. Sunt mașini cu garda la sol mai ridicată ce oferă o poziție de condus mai înaltă, mai mult spațiu interior, precum și un portbagaj pe care îl poți accesa mai ușor decât la alte modele de caroserii, precum sedanul, de exemplu. Dacia Duster este unul dintre cele mai cunoscute SUV-uri construite în România. Întreaga Europă îl iubește pentru raportul bun calitate-preț pe care îl oferă. Iată, mai jos, o analiză a specialiștilor promotor.ro:

În Spania găsim cel mai ieftin Duster

Spania vinde cel mai ieftin Duster. Costă 11,600 de euro în nivelul de echipare Access cu motor TCe 1.0 litri 75kW (100CP) și tracțiune 4X2.
Italienii cer pe o Dacia Duster nouă 12,400 de euro, iar în Germania SUV-ul de la Mioveni, cu aceeași motorizare, costă 11,790 de euro.
Chiar dacă Franța este ca o a două mamă pentru modelul produs în România, nu aici găsim prețul cel mai mic. Francezii cer pe un Duster nou-nouț 12, 490 de euro.
În România prețul pleacă de la 13.550 EUR pentru acest model, care poate fi achiziționat în nivelul de echipare Essential. Dacia România nu are nivelul de echipare Access, Essential fiind cel mai accesibil. Chiar și așa, un Duster cu echiparea Essential vândut în Spania este mai ieftin (costă 13.200) decât cel din România.

Duster este comercializată în aproape întreaga lume

Dacia Duster este un SUV construit în comun de Renault și filiala sa românească Dacia din 2010. În prezent se află la a doua generație lansată în toamna anului 2017 și a fost comercializată ca Renault Duster pe anumite piețe, cum ar fi India, Iran, Kazahstan, Rusia, Mexic, Egipt, Africa de Sud, Ucraina, Emiratele Arabe Unite și America de Sud. Prima sa generație a fost, de asemenea, vândută ca Nissan Terrano în Rusia și India. Este al treilea model al mărcii Dacia bazat pe platforma Logan, după Sandero (promotor.ro).

Dacia pregătește modelul electric? Afaceri suplimentare de 1 miliard de euro la Mioveni

Renault face un pariu de 1 mld. euro: Dacia pregăteşte un model electric. Dacia electrică ar putea aduce la Mioveni afaceri suplimentare de peste 1 mld. euro având în vedere cererea tot mai mare pentru astfel de automobile, pe lângă cele 5 mld. euro pe care Renault deja le rulează în România. Gama Dacia va include atât un model hibrid, cel mai probabil următorul SUV Duster face-lift, cât şi un model 100% electric în gamă. Accelerarea planurilor are loc în contextul în care începând cu anul viitor fiecare grup auto din Europa va trebui să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă (zf.ro).
Într-un interviu acordat ZF, Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia, declara că Dacia va avea în gamă hibride şi maşini electrice, iar întrebarea este când, nu dacă. Dacă în urmă cu 15 ani când Renault a lansat Logan modelele Dacia primeau motorizări „amortizate“, în prezent maşinile produse sub brandul românesc sunt echipate cu cele mai noi propulsoare, inclusiv cu motorul de 1,33 litri dezvoltat de Renault alături de Mercedes-Benz, sau noul 1,0 TCe dezvoltat alături de Nissan.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea