Managerul Spitalului Orășenesc și primarul Mioveniului, lămuriri despre funcționarea noii unități spitalicești

Săptămâna trecută, la  Spitalului Orășenesc Mioveni a avut loc la o întâlnire cu presa, organizată cu scopul de a prezenta cetățenilor orașului și publicului larg, o radiografie a serviciilor medicale pe care noul spital le oferă în acest moment.
Managerul interimar al Spitalului de la Mioveni, dr. Horia Trăilă  a dorit să prezinte stadiul procesului de ocupare al posturilor vacante pentru secțiile și compartimentele care urmează să funcționeze în noua unitate, perspectivele și proiecția procesului de dezvoltare al serviciilor medicale pentru următoarea perioadă. La conferința de presă a participat și Ion Georgescu, edilul din Mioveni, care a făcut unele precizări cu privire la numărul de paturi și compartimentele existente: „La momentul deschiderii noului spital, conform normativelor și contractului semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate, vechea unitate funcționa la o capacitate de 140 paturi pe 7 compartimente, iar în prezent, ne referim la o unitate medicală cu 250 de paturi și 22 de compartimente”, a precizat edilul.
Pentru ca Spitalul Mioveni să funcționeze la capacitatea maximă proiectată și pentru a se încheia contractele de finanțare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Consiliul de Administrație al unității trebuie să organizeze concursuri de angajare pentru fiecare nou compartiment, în parte, să obțină seturile de avize de la Ministrul Sănătății și alte organisme competente, fapt care necesită timp, iar unele servicii medicale vor fi oferite contra cost, în unele sectoare, deocamdată.
Potrivit dr. Horia Trăilă, următorul pas în dezvoltarea gamei de servicii medicale va fi oferirea de consultații și intervenții în compartimentul de imagistică - Angiograf, Computer Tomograf, RMN, care sunt funcțional autorizate și pentru care s-a completat lista de personal care să le deservească.

„Mă voi opera de menisc chiar la Spitalul Mioveni”

Spitalul din Mioveni va avea cea mai modernă secție de chirurgie ortopedică, și va fi singurul spital din Argeș care va putea realiza anumite intervenții în această specialitate. De altfel, dr. Horia Trăilă a declarat că va fi chiar el unul dintre bolnavii care va fi operat în acestă secție a spitalului pe care-l manageriază. „Mă voi opera de menisc chiar la Spitalul Mioveni, prin artroscopie”, a precizat medicul Horia Trăilă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea