Săptămâna aceasta se reiau ostilitățile! Termen în procesul dintre deputatul PSD Mircea Drăghici și un ziar din Argeș

# În vara anului trecut, Drăghici a câștigat, parțial, o luptă cu presa, în Argeș, onoarea sa pătată fiind spălată, însă, cu numai 10.000 lei # Între timp, deputatul PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru delapidare

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, în vara anului trecut,  în cauza în care deputatul (PSD) Mircea Drăghici își reglează conturile cu colega noastră, Liliana Costache. Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat instituția de presă în judecată.
Parlamentarul Drăghici s-a simțit jignit și defăimat în valoare de... 220.000 de lei. Adică de 2,2 miliarde de lei vechi! Ce mai dorește onorabilul parlamentar? Obligarea, prin instanță, a pârâtei, să înceteze cu aceste defăimări. Mircea Drăghici dorește și să oblige ziarul electronic vinovat ”să publice pe cheltuiala sa, hotărârea judecătorească de admitere a prezentei cereri într-un ziar cu acoperire națională, și pe site...”.
Ei bine, judecătorii instanței sus-amintite au admis, în parte, acțiunea, adică vinovăția colegei noastre, Liliana Costache. Dar, onoarea pătată a domnului deputat nu a valorat, în opinia lor, 220.000 lei, ci numai… 10.000 lei.

24.07.2019
Hotărâre - nr. 288/2019
Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice prezenta hotărâre pe cheltuiala sa, într-un ziar cu acoperire naţională şi pe site-ul www.instituţiilestatului.ro, cu excepţia datelor cu caracter personal. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Argeş. Pronunţată la 24.07.2019.

Liliana Costache, institutiilestatului.ro:
”Sunt șocată! Asta-i țara în care trăim și cu care ne mândrim! În timp ce eu pierdeam, la Pitești, pentru articole ce au apărut și în presa centrală, iată că domnul deputat era trimis în judecată de DNA. Ce să mai comentez?...”

La termenul din data de 10 februarie, de la Curtea de Apel Pitești, probabil că nu se va întâmpla nimic, dat fiind acțiunile de protest ale magistraților.

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată, între timp, de DNA

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată, între timp, de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi pentru delapidare
”În ziua de 15.02.2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid). Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (01.03.2018 - 01.03.2029), valoarea totală a chiriei de 380.000 euro urmând a fi achitată timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenţia acordată formaţiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, mai arată procurorii.
După declanşarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvenţiilor de formaţiunea politică în cadrul căreia Drăghici îndeplinea funcţia de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum şi promisiunea de vânzare-cumpărare şi au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie şi pentru achiziţionarea imobilului, mai spune rechizitoriul procurorilor.

Mircea Drăghici a postat, cu acea ocazie, pe Facebook:
”Sunt realmente uluit de decizia DNA. Nu există absolut nicio rațiune pentru punerea în mișcare a acțiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca și în cazul soției mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condițiile în care toți martorii au dat declarații favorabile de la momentul în care am fost numit suspect și până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliția politică e vie și din ce în ce mai puternică. “Civilii din politică trebuie executați!”. “Am înțeles, să trăiți!”S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea