Bloc nou, ridicat de familia Enescu, lângă Teatrul Așchiuță!

# Zona este deja sufocată de trafic. Proiectul a fost, inițial, respins în Consiliul Local Pitești

Minune urbanistică reușită de celebra familie Enescu, proprietara hotelului Victoria, din centrul orașului. Minunea o reprezintă faptul că au obținut autorizație de construcție a unui bloc P+2 pe un teren minuscul, într-o zonă realmente sufocată (și sufocantă) a orașului. Construcția este aproape lipită de gardul Grădiniței Nr. 4, într-o parte, și de un Punct Termic, pe alta.

Cu câțiva ani în urmă, pe 29 septembrie 2016, consilierii locali municipali au respins proiectul, mai ales că aleea respectivă (Bălașa Doamna nu se poate numi stradă) este folosită, peste posibilități, de locatari, de mașinile de aprovizionare ale afacerilor de pe strada Victoriei, dar și de o secție de poliție.

În luna martie a anului 2018, același lucru. Respingerea chiar a iscat discuții. Redăm punctul de vedere al lui Cristian Gentea (din stenograma ședinței de CL Pitești): ”Comisia tehnică a dat aviz negativ atât pe parte tehnică cât și ca oportunitate. Nu știu ce modificări s-au adus. La ședința pe comisii am stabilit că este vorba de o construcție cu birouri la parter, P+2E și conform hotărârii de consiliu referitoare la locurile de parcare, asta înseamnă 2 locuri de parcare. Am analizat documentația și birourile au 106 mp de aici rezultă alte 2 locuri de parcare. În hotărârea de consiliu se vorbește de suprafața utilă și acum se invocă această suprafața utilă. Dacă dăm deoparte casă scării și lățimea pereților ajungem la o suprafață de 90 mp. Dacă pentru 50 mp trebuie să existe un loc de parcare noi pentru 90 mp cerem tot un loc? Totodată este prevăzut clar în hotărârea de consiliu că pentru vizitatori mai trebuie să suplimentăm numărul de locuri de parcare cu minim 20%. De aceea am acordat aviz negativ pe parte tehnică. Din punct de vedere al oportunității, acum două ședințe în urmă, m-am opus construirii unui imobil în suprafață de 243 mp situat la aproximativ 300 m de această zonă. După ce se rezolvă cu locurile de parcare votul meu va fi tot împotrivă.”
Chiar dacă o parte dintre consilierii locali piteșteni s-au împotrivit, proiectul și-a obținut diploma de absolvire anul trecut (19.07.2019): un P+2 ridicat pe o suprafață de 182 m.p.! Destinația: ”Construire locuințe colective cu birouri la parter”. Mai mult, la fața locului nu există nici măcar o inscripție indicativă...
A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea