Dosar ţinut pe loc patru ani, în sertarele procuraturii

# Scandal imobiliar muşamalizat la Parchetul Piteşti. În urmă cu mai mult timp, am relatat despre un scandal imobiliar privind retrocedarea unei clădiri situată în centrul Piteştiului, care s-a lăsat cu numeroase procese civile şi plângeri penale. Pe scurt, este vorba de un imobil din strada Gheorghe Lazăr nr. 22, în care, până acum câţiva ani, a funcţionat Centrul pentru primire minori. Într-o altă aripă a clădirii locuieşte o familie care, în 1997, a vrut să cumpere spaţiul locativ de la Primăria Piteşti, achitând şi un avans. Ulterior, s-au ivit din senin nişte pretinşi moştenitori care au încercat să intre în posesia imobilului, fără însă ca vreunul dintre ei să convingă instanţele cu privire la dreptul lor de moştenire. Familia care intenţiona să cumpere imobilul a depus plângere penală împotriva celor doi pretinşi moştenitori, acuzându-i de fals şi uz de fals. În 2006, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a soluţionat respectiva plângere cu NUP. Această rezoluţie a fost atacată de soţii Mihai şi Doina Popescu, părţile vătămate în acest dosar, iar în decembrie 2007 Judecătoria Piteşti a dispus desfiinţarea rezoluţiei atacate şi a trimis cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru începerea urmăririi penale, împotriva intimaţilor în cauză,  Fulger M. şi Duţescu V. În mod cu totul neobişnuit, procurorul de caz s-a conformat dispoziţiei date de judecător foarte târziu şi a început urmărirea penală abia peste 9 luni, în septembrie 2008. De atunci şi până în prezent, soţii Popescu au  încercat să intre în audienţă la prim-procurorul instituţiei şi au trimis nenumărate adrese către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru a afla stadiul instrumentării plângerii lor, dar nu au primit niciun răspuns.

Reclamaţie la Parchetul General al României

Doina Popescu, parte vătămată în dosarul 3203/2006, la care am făcut referire mai sus, ne-a declarat: „ Este greu de crezut că se poate întâmpla aşa. Practic, vorbim de un dosar care stă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti de peste patru ani, iar de trei ani instanţa de judecată a dispus începerea urmăririi penale. Rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale împotriva făptuitorilor reclamaţi de noi a fost dată de procurorul Olaru, care, ulterior, a condus o perioadă Parchetul Piteşti. Probabil aceasta este explicaţia acestei grave anomalii judiciare, pe care noi am semnalat-o la Parchetul General şi intenţionăm să o reclamăm şi la CSM, la Ministerul Justiţiei şi, în ultimă instanţă, Comisiei Europene pentru România. Nu se poate să nu avem, de atâta vreme, un răspuns, oricare ar fi acesta, pentru a ne continua căile de atac!

Tăcere suspectă

În luna mai a.c., soţii Popescu au primit răspuns din partea Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fiind înştiinţaţi că plângerea lor a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, pentru „verificări şi măsuri”. Popescu Doina a rămas stupefiată atunci când reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti i-a spus că în acest dosar a fost dată deja rezoluţia neînceperii urmăririi penale. „Eu nu pot să cred aşa ceva, s-ar putea să fie o eroare de comunicare. De ce, dacă s-a dat o rezoluţie, aceasta nu ni s-a comunicat? Sunt prea multe ciudăţenii care se leagă în această cauză, ca să mai cred că nu se urmăreşte muşamalizarea faptelor reclamate de noi!”. Vom reveni, după ce vom primi un răspuns din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Camil Dalu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea