Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Argeș vor fi gata în 2023

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au început lucrările pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 2 martie 2020. Săptămâna trecută, autoritățile locale au desfășurat o vizită de lucru pe șantier.

Noul corp de clădire se va realiza în partea de sud-vest a terenului în suprafață de 31.268 mp, aflat în folosința spitalului. Va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din construcțiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul E.
Ca organizare funcțională, clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:
- La parter: secția Chirurgie plastică și Arși
- La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară
- La etajul 2: Blocul operator (cu Săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)
- La etajele 3 și 4 secția Cardiologie
Terasa va fi tip grădină cu strat de pământ vegetal și alei circulabile. La nivelul terasei se regăsesc și surse regenerabile de energie de tipul panourilor solare. Acestea permit ca prepararea apei calde menajere să se realizeze atât de la instalaţia de încălzire cât și de la instalaţia de panouri solare.
Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcții – montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical și general. Întreaga investiție va fi finanțată din fondurile bănești alocate de Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș.
Licitația pentru construirea noului corp de clădire al spitalului a fost adjudecată de asocierea de firme SC STAR TRADING IMPEX SRL - SC ZEUS SA – SC VALAH CONSTRUCT GRUP SRL.
Durata de derulare a contractului este de maxim 36 de luni, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea