La Spitalul Judeţean s-a simulat tratarea cazurilor de infecţie cu coronavirus

# Dan Manu, în rol de pacient

Săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Pitești a avut loc o întâlnire la care au participat Dan Manu - președintele Consiliului Județean Argeș,  dr. Anci Ionescu - consilierul președintelui pe probleme de sănătate, dr. Adrian - medicul șef epidemiolog al DSP Argeş, managerul spitalului - Adriana Molfea, directorul medical -dr. Teodor Constantinescu, șefa secției ATI - dr. Luminița Galbenu, medicul primar de la ATI - dr. Adrian Ciocănea și doctorul Marius Pascu - medic șef Unitatea de Primiri Urgențe. S-a desfăşurat o simulare ce a avut drept scop stabilirea circuitului ce trebuie urmat în cazul în care unitatea sanitară va trebui să preia, să interneze şi să trateze cazuri de infecţie cu coronavirus. În rol de pacient a fost chiar preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, care a dorit să vadă personal care sunt paşii din momentul în care se prezintă la spital o persoană cu simptomatologie specifică afecţiunilor virale.
Discuțiile s-au axat pe trei puncte principale, după cum urmează:
- Stocurile de materiale consumabile de protecție. Conducerea spitalului a dat asigurări că în depozit există astfel de stocuri pentru cel puțin 10 zile, urmând să fie demarată o nouă achiziție.
-  Circuitul, în spital, pentru pacienții cu afecțiuni virale. Astfel, încă de la intrarea în spital există un prim filtru, o pre – triere. De aici pacienții cu afecțiuni virale sunt separați de pacienții cu alte afecțiuni, după care sunt consultați la Unitatea de Primiri Urgențe.
- Medicii Adrian Stoica și Adrian Ciocănea au făcut o vizită la Spitalul „Matei Balș” din București, acolo unde medicul Adrian Streinu – Cercel le-a arătat modul în care secția ATI este organizată pentru a primi și trata bolnavii infectați cu virusul COVID – 19. Având la bază cele văzute la „Matei Balș”, s-a stability circuitul ce urmează a fi aplicat și la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești, în cazul în care aici vor fi internați și tratați posibilii pacienți infectați cu noul coronavirus.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea