Cătălin Rădulescu, propus pentru suspendare din PSD Argeș la doar 14 ore de când a spus „I’m back”

Doar 14 ore a fost, din nou, vocal deputatul Cătălin Rădulescu! Și asta pentru că PSD Argeș l-a pus la punct și l-a suspendat din partid pentru... 12 luni. Măsura a fost luată după o postare virulentă a social-domocratului la adresa Diaspora, făcută în noaptea zilei de 11 martie, pe o rețea de socializare. Declarația sa reprezenta un „atac” la cetățenii români care revin în țară pe fondul pandemiei generată de noul coronavirus.

„I’m back ! Cât de criminali puteți fii , diasporezilor Iohanisti și votanți ai dreptei , ca sa ne spuneti ani de zile “ ciuma rosie” și “ m..e Psd “ , și acum sa fugiți din zonele carantinate , ca sa veniți sa îmbolnăviți 14-15 milioane de romani care trăiesc aici in aceasta țara . Ati adus cu voi virusul coronavirus , nu cadouri pentru copiii și familiile voastre , cărora le dădeați telefoane sa voteze cu Iohanis , Usr și Pnl , împotriva “ ciumei roșii “ ; nu v-ati gândit niciun moment “manipulaților “ca aduceti moartea in țara din care ati plecat , mințind ca veniți din alte zone din Italia sau din alte tari , voi care veneați la mitinguri și tipati cât de tare va pasa de țara asta ! Sunt romani plecați din aceasta țara de care suntem mândrii , care sunt responsabili și își protejează familiile din țara și prietenii , dar nu voi 20 % din cei plecați , care de fiecare data când veniți de-abia mai știți sa vorbiti românește , intrati cu ochelari de soare ,pe ochi prin restaurante și spuneti “ come si dice a mămăliga “ ( pe care o mâncați înainte sa deveniți mari smecheri europeni) și apoi mergeați și făceați hore la sectiile de votare ! Acum luați din plin , ca , surpriza ,la putere sunt tocmai cei pe care i-ati votat voi , și acum va repudiaza ca ati venit sa îmbolnăviți toti romanii ! Sau cum spuneau câțiva olteni” smecheri “ ce ati făcut Bobita ? O sa va urască toti romanii , ordinarilor , pentru ca nu prețuiți nimic in țara de unde ati plecat , voi prețuiți mitingurile și pe Iohanis , nu romanii pe care o sa ii infectați și omorâți pentru ca ati fugit din zonele carantinate, unde trebuia sa stați ! Știu ca sunteți liniștiti ,pentru ca in partidul nostru, nu mai are cine sa va combată , unii sunt ocupati cu “ prostii din partid “ , alții cu cei care s-au opus abuzurilor procurorilor și care , au fost condamnati “ la comanda “ nevinovați și care ar trebui sa dispară , iar altele sa își facă imagine pe la emisiuni tv ca vor sa candideze pe la primarii , dar va spun ceva , țara fierbe , partidul fierbe , și la un moment dat și voi și cei care făceați mitinguri la comanda , și cei care v-au susținut , vor plăti pentru fiecare roman mort!”, a fost doar o parte a mesajului postat pe Facebook de Cătălin Rădulescu,  alias “deputatul mitralieră”.

De la „I’m back”, la... propunere de suspendare

În ziua următoare, pe 12 martie, la circa 14 ore de la postarea lui „Mitralieră”, PSD Argeș s-a autosesizat și a luat o măsură drastică față de parlamentar. De la „I’m back” și până la suspendarea din partid a mai fost doar un pas.
„PSD Argeș se delimitează de declarațiile deputatului Cătălin Marian Rădulescu, declarații pe care le consideră inacceptabile și iresponsabile privind cetățenii români care revin în țară pe fondul pandemiei generată de noul coronavirus.
Mai mult ca oricând, e nevoie acum de unitate, de empatie și solidaritate pentru a trece cu bine peste greaua încercare cu care ne confruntăm. Noul coronavirus reprezintă o amenințare la adresa sănătății și securității globale.
Ca măsură imediată, conducerea PSD Argeș a înaintat Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat propunerea de suspendare a domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu pe o perioadă de 12 luni din cadrul Biroului Permanent Judeţean al PSD Argeş.”, a transmis PSD Argeș.

Cătălin Rădulescu: ”A fost un strigăt de alarmă, o revoltă personală”

“Postarea am făcut-o în calitate de tată de fetiță, de soț, de medic și de cetățean român, și nu de deputat sau membru de partid; nu este poziția partidului meu și nu am vorbit în numele partidului meu. Este o poziție personală și mi-o asum, și ea a făcut referire la o minoritate inconștientă de români și nu la românii din diaspora care au înțeles gravitatea situației și din solidaritate cu familiile lor din România nu au părăsit zonele carantinate. A fost un strigăt de alarmă, o revoltă personală, repet - ca medic , față de inconștiența unor români care, știind că își pot îmbolnăvi familiile, prietenii, poporul și, făcând o ilegalitate, au fugit din zonele în care erau in carantină și unii dintre ei au mințit la graniță , spunând că vin din alte zone sau alte țări. Am rude, am prieteni, am parteneri în Italia , care ca marea majoritate a românilor din diaspora au înțeles pericolul prin care trecem cu toții și au respectat cerințele puse de autorități, rămânând în izolare. Faptele făcute de o minoritate sunt reprobabile și au dus în țara noastră ca de la un singur caz să fie în numai două - trei zile 60 de cazuri și Dumnezeu știe câte persoane infectate sosite în România vor infecta sute sau mii de români. Am dorit să aduc această clarificare, ca să fie foarte clar că a fost o poziție a mea personală și nu am făcut-o nici în calitate de deputat, nici de membru de partid. Partidul meu - PSD - a respectat și respectă românii din Diaspora și, ca și mine, este solidar cu românii aflați în suferință în Italia. Același lucru nutresc și eu. Însă am dreptul dat de Constituția României și câștigat prin revoluția din decembrie 1989, ca cetățean român și, mai ales, ca medic să mă exprim și să mă revolt atunci când o minoritate de români pun în pericol sănătatea unei majorități și dau peste cap o țară“, a precizat Cătălin Rădulescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea