Președintele PNL Argeș a provocat panică la Prefectură

# Adrian Miuțescu și Simona Brătulescu - izolați la domiciliu

Vinerea trecută, pe 13 martie, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a aflat chiar din biroul prefectului de Argeș, Emanuel Soare, că trebuie să intre la izolare, după ce Virgil Chițac, un senator al PNL, cu care a intrat în contact, a fost declarat pozitiv  cu COVID- 19, în urma testelor. Liderul liberalilor argeșeni participase la ședința Biroului Permanent Național al PNL, la care a luat parte și senatorul constănțean Chițac. Drept urmare, Miuțescu, președintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, va trebui să intre la izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

„Am avut o întâlnire cu domnul prefect atât pe tema epidemiei și pe combaterea ei în județul Argeș cât și pe tema altor subiecte de interes județean. În timpul discuției din biroul domnului prefect am aflat de la televizor decizia premierului de a solicita izolarea membrilor Guvernului și a membrilor Biroul Permanent Național. Săptămâna aceasta am participat la multe întruniri, inclusiv la ședința de birou luni la care a participat și domnul senator Vergil Chițac. Eu am stat la o distanță considerabilă de domnia sa, nu am interacționat direct. Apoi am avut întâlniri de lucru cu miniștrii, am fost la birou, am urmat activitatea cotidiană”, a precizat Adrian Miuțescu, într-un comunciat de presă.

Miuțescu a venit să îl informeze pe Soare despre coronavirus, dar nu știa că testele pentru depistarea virusului se fac doar persoanelor care au avut contact direct cu cei infectați

De asemenea, președintele PNL Argeș a reușit să îi sperie pe toți angajații Prefecturii Argeș, Mai mult, Miuțescu a precizat că i se va face testul pentru depistarea COVID-19 atât lui cât și prefectului județului Argeș, Emanuel Soare. „Astfel, pentru a elimina orice suspiciune, am decis să solicit o echipă de la Direcția de Sănătate Publică pentru a efectua testul pentru depistarea COVID-19 atât mie cât și domnului prefect. De asemenea, am discutat telefonic, în urma cu câteva minute, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și recomandarea domniei sale este autoizolarea la domiciliu pentru toți membrii Guvernului și pentru membrii BPN. Același lucru îl voi face și eu, voi intra în autoizolare la Curtea de Argeș”, a mai adăugat Miuțescu.
La interval de câteva ore, a venit și comunicatul Prefecturii Argeș care infirma faptul că prefectul Soare ar fi fost testat pentru coronavirus. De altfel, Direcția de Sănătate Publică testează pentru depistarea virusului numai pe cei din carantină sau persoanele care au avut contact direct cu cei depistați pozitiv, măsură care se aplică la nivel național.
„Astăzi, 13.03.2020, Prefectul Județului Argeș, Domnul Emanuel Soare a primit vizita Domnului Adrian Miuțescu, președinte AVAS, membru al Biroului Permanent Național al PNL. Temele abordate au avut în vedere situația măsurilor luate la nivel național privind Covid-19. În timpul discuției, cei doi au aflat din comunicatul televizat al premierului Ludovic Orban că membrii Biroul Național al PNL vor intra în autoizolare la domiciliu. Imediat după comunicatul Primului Ministru a fost solicitată prezența reprezentanților DSP în clădirea prefecturii în vederea prelevării de probe Domnului Miuțescu, conform procedurilor. Menționăm faptul că numai persoanele care au avut contact direct cu cei depistați pozitiv efectuează testele de coronavirus, caz în care se impune măsura izolării la domiciliu. În aceste condiții, nu există niciun risc de contaminare cu virusul Covid-19 la nivelul Prefecturii Argeș, neimpunându-se condițiile pentru prelevarea de probe sau de izolare la domiciliu a altor persoane. Prefectul Județului Argeș îndeamnă cetățenii să fie calmi, să nu intre în panică și să respecte regulile stabilite de către autoritățile statului pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, se arată în comunicatul de presă emis de Instituția Prefectului județului Argeș.
Cu alte cuvinte, din declarațiile menționate reiese că Miuțescu a venit să îl informeze pe Soare despre coronavirus, dar nu știa nici măcar că testele pentru depistarea virusului se fac doar persoanelor care au avut contact direct cu cei infectați sau celor aflați deja în carantină.

Și Simona Brătulescu a fost izolată la domiciliu

De asemenea, și argeșeanca Simona Brătulescu, secretar de stat la cancelaria primului ministru și fost președinte ALDE Argeș, cu un pas în PNL, va intra în izolare la domiciliu, la București.  Asta după ce s-a luat măsura autoizolării la domiciliu pentru toți membrii Guvernului și pentru membrii BPN al PNL. „Da, voi intra în  izolare la domiciliu. Voi rămâne în București, nu voi veni în Argeș”, a precizat Simona Brătulescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea