George Diaconescu, fostul șef al secției „Revistă” de la ”Davila”: „Acolo nu mai este teatru. Este un talcioc”

# A contestat în instanță desființarea postului său, iar procesul a fost strămutat la Curtea de Apel București

Nicolae Poghirc, directorul Teatrului Alexandru Davila, a desființat încă din 2018 cele trei secții consacrate ale teatrului (Dramă, Așchiuță și Revistă/Estradă) creând un singur compartiment artistic. Desființarea secțiilor, care acum nu mai există în organigramă, nu a rămas nesancționată de unii dintre angajații teatrului. Fostul șef al secției „Revistă”, George Diaconescu, a contestat în instanță desființarea postului său încă de la sfârșitul anului 2018, iar procesul este, încă, departe de a fi soluționat.

Procesul dintre Diaconescu și Teatrul Davila a trecut și pe la Înalta Curte

În primă instanță, Tribunalul Argeș a admis, pe 19 aprilie 2019, contestația lui George Diaconescu și a anulat decizia unilaterală de modificare a contractului său de muncă. „Admite in parte contestația, completată. Anulează decizia nr. 124/09.10.2018. Dispune restabilirea situaţiei anterioare prin reintegrarea reclamantului pe funcţia deţinută anterior, respectiv de Șef Secție Revistă. Obligă intimatul Teatru Al. Davila la plata drepturilor salariale aferente funcției deținute anterior. Respinge cererea de acordare a daunelor morale. Obligă intimata la plata, în parte, a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2000 lei. Cu apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt. Cu alte cuvinte, teatrul trebuia să-i integreze pe Diaconescu pe postul de Șef Secție Revistă și să îi acorde salariul pe care îl avea înaintea desființării postului. Sentința civilă îl punea însă în mare dificultate pe Nicolae Poghirc și asta pentru că secția Revistă nu mai există! Teatrul Al. Davila a contestat decizia instanței, iar Curtea de Apel Pitești a dat o hotărâre complet diferită, pe 7 noiembrie 2011: „Cu majoritate: Admite apelul declarat de intimat (n.r. Teatrul Davila), schimbă în parte sentinţa în sensul că respinge contestaţia formulată împotriva deciziei nr.124/09.10.2018. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Respinge apelul formulat de contestator. Definitivă”.
Cum ceva parcă „nu miroasea a bine”, după decizia Curții de Apel Pitești, fostul șef al secției „Revistă” a cerut la Înalta Curte de Casație și Justiție strămutarea procesului, iar instanța i-a admis cererea. Astfel că procesul a fost reluat. „Admite cererea formulată de petentul DIACONESCU GEORGE VICU privind strămutarea judecării procesului ce formează obiectul dosarului nr. 6953/109/2018, al Curţii de Apel Piteşti – Secţia I Civilă. Desfiinţează de drept decizia nr. 4330 din 7 noiembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia I Civilă în dosarul nr. 6953/109/2018. Dispune strămutarea judecării cauzei de la Curtea de Apel Piteşti – Secţia I Civilă la Curtea de Apel Bucureşti. Definitivă”, se arată în decizia ÎCCJ.
Procesul se judecă în prezent la Curtea de Apel București. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 2 aprilie a.c.

George Diaconescu: „De câte ori pronunț în momentul acesta Teatrul Alexandru Davila, aș tăia din expresie cuvântul teatru”

Despre situația actuală de la Teatrul Davila, fostul șef al secției „Revistă”, George Diaconescu, a precizat următoarele: „Comunitatea nu știe ce <<genocid>> se întâmplă înăuntru acolo. Eu pot spune pentru că nu mă doare nimic. Eu am crescut în această instituție de cultură. De câte ori pronunț în momentul acesta Teatrul Alexandru Davila, aș tăia din expresie cuvântul teatru. Nu mai este teatru. Este un talcioc…”.
A.V. Foto: epitesti.ro

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea