Este nevoie de sânge! Donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești

 

 

Persoanele sănătoase, care nu au simptome de răceală sau alte boli, care nu au intrat în contact cu persoane la risc de infecție cu COVID 19 și nu au călătorit în străinătate în ultimele trei săptămâni, pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Pitești și în Laboratorul de Transfuzie Sangvină Câmpulung. Argeșenii care doresc să se alăture semenilor în această perioadă sunt așteptați la Centrul de Transfuzii. Criza de sânge este acută, mai ales acum când oamenii încearcă să fie mai responsabili. De fapt, în ultimele zile chiar se observă o scădere a numărului donatorilor de sânge în Argeș.

Reprezentanții centrului din Pitești și Câmpulung asigură cetățenii că au luat măsuri împotriva răspândirii virusului Covid-19, iar persoanele binevoitoare nu trebuie să își facă griji. Aceștia vor dona sânge în condiții de maximă siguranță.

 

 

„Rugăm persoanele sănătoase să nu uite de donarea de sânge pentru că încet - încet ne-au mai căzut numărul de donatori. Zilele acestea am stat binișor, în așa fel încât să nu lipsească sângele. Avem 40-50 de donatori în Argeș, pe zi. Ieri am avut la Pitești 43 de oameni și în laboratorul de la Câmpulung - 4. Astăzi au fost mulți mai puțini”, ne-a precizat dr. Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești.

Oamenii nu trebuie să uite să doneze sânge! Nevoia de transfuzii sanguine nu dispare în timpul epidemiilor, ba chiar crește! De aceea e nevoie de oamenii sănătoși care să doneze sânge pentru cei a căror viață depinde de transfuzie!

„Deocamdată suntem bine. Spun deocamdată pentru că nu știu ziua de mâine. Și nu trebuie să stăm să ne scadă stocurile. Persoanele sănătoase, care nu au călătorit în străinătate în ultimele zile, sunt rugate să treacă și pe la noi”, ne-a mai precizat dr. Monica Chiran.

Program primire donatori: de luni până vineri, între orele 08.00-14.00.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea