Dacia și Dräxlmaier au fost închise temporar

Coronavirus în România: marile fabrici sunt închise temporar. Furnizorul de componente auto german Dräxlmaier, care are în România aproape 15.000 de angajați, a anunțat suspendarea temporară a activității în toate cele 5 fabrici deținute – Pitești, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov – pe fondul măsurilor legate de prevenirea răspândirii coronavirus.
„Perioada de suspendare va viza un interval de două până la patru săptămâni, începând cu 23 martie 2020 și depinde de evoluțiile viitoare. În intervalul în care activitatea va fi sistată, angajații vor fi în șomaj tehnic, primind 75% din salariu. Reluarea activității fabricilor din România va fi decisă în funcție de evoluția evenimentelor la nivel global, asupra cărora virusul are un impact”, au precizat reprezentanții companiei pentru G4Media
De asemenea, săptămâna trecută patronatul Dacia și sindicatele au convenit oprirea temporară a uzinei până pe 5 aprilie. Cei circa 14.000 de angajați au intrat în șomaj tehnic fiind plătiți cu 85% din salariu.

Și producătorii de mobilă și-au trimis angajații în șomaj tehnic

Nu doar companiile din industria auto au luat decizia de a suspenda activitatea în această perioadă, ci și marii producători și retaileri de mobilă.
Grupul Mobexpert a închis magazinele, iar din 21 martie a oprit și activitatea logistică. „Hotărârea îi vizează pe toți cei 2.400 de angajați ai grupului. În perioada întreruperii activității, Mobexpert va achita către angajați din fonduri proprii o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat”, se arată într-o comunicare oficială postată pe pagina de Facebook a grupului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea