PSD Argeș - măsuri pentru susținerea economiei

# SecretaruL executiv al PSD Argeș: ”Este nevoie de măsuri curajoase și decisive pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă!“

Parlamentarii PSD ai Argeșului, alături de colegi de partid din toată țara, au depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca statul să acopere 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de salariați în cazul suspendării temporare sau reducerii activității din cauza decretării stării de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus, transmit printr-o informare de presă social democrații argeșeni.
“Conform proiectului, salariații trimiși în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul de bază sub forma unei indemnizații neimpozabile plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat pe toată durata menținerii stării de urgență.
De asemenea, persoanele care vor primi indemnizația de 75% vor fi scutite pe o perioadă de 3 luni de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii.
Este nevoie de măsuri curajoase și decisive pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă!“, afirmă deputatul Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș.

*** *** ***

Proiect de lege PSD: suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație

Parlamentarii Partidului Social Democrat au depus, joi, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.
Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ.
PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației.
”Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea