Primarul din Bârla urechează pe șefii C.J. Argeș: „Nu este normal ca o astfel de comună… să aibă parte de același tratament arbitrar”

# Gheorghe Voicu: ”În Argeș, banii au fost mai degrabă împărțiți pe criterii politice…”

Primăria comunei Bârla a înaintat Consiliului Județean o listă cu investițiile aflate în derulare pentru care este nevoie de sprijin financiar, suma totală solicitată fiind de aproximativ 15 miliarde de lei vechi. În respectiva listă au fost incluse și proiectele cu finanțare europeană, a căror cofinanțare este prioritară  în scopul implementării acestora. Din păcate, suma alocată de administrația județeană a fost una extrem de mică, comparativ cu nevoile autorităților din Bârla.
De altfel, conducerea administrației din Bârla are mari semne de întrebare cu privire la modul în care Consiliul Județean a distribuit sumele pentru dezvoltare în localitățile din județ. „Bugetul local, în ansamblu, este unul bun. Mă declar însă nemulțumit de sumele pe care le-am primit de la Consiliul Județean pentru investiții. Am primit 100.000 de lei pentru Căminul Cultural Mozăceni și 100.000 de lei pentru asfaltarea DC 137 Malu – Bârla. Sunt cu atât mai nemulțumit de aceste alocări cu cât, anul acesta, Guvernul a dublat sumele alocate consiliilor județene pentru drumuri. Am mers cu o listă de investiții, susținută de documentații pentru fiecare proiect în parte, am arătat necesitatea acordării sprijinului financiar pentru realizarea proiectelor. Eram conștient că nu o să primesc fonduri pentru toate, dar nu mă așteptam la atât de puțin. Analizând situația, Bârla este totuși o comună mare, cu 10.373 de hectare de teren, 4.600 de locuitori, o comună a cărei populație contribuie semnificativ la bugetul județului, al statului. Cu toate acestea, banii primiți pentru dezvoltare au fost foarte puțini. Nu este normal ca o astfel de comună, care și în trecut a fost vitregită de fonduri, să aibă parte de același tratament arbitrar și anul acesta. Este modul meu de a-mi exprima nemulțumirea față de felul în care Consiliul Județean administrează și distribuie banii publici. Când s-au împărțit sumele pentru dezvoltare, nu s-a ținut cont de nevoile comunităților locale. Studiind alocările bugetare făcute către primării, în Argeș banii au fost mai degrabă împărțiți pe criterii politice, și nu în funcție de necesități. Practic, acum, la Bârla suntem în imposibilitatea de a cofinanța proiectele aflate în derulare”, declară primarul Gheorghe Voicu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea