Primarul de la Curtea de Argeș – două zile de izolare la domiciliu

 

Primarul de la Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, a intrat în izolare la domiciliu. Edilul ar fi luat contact pe 11 martie cu o persoană, care a fost diagnosticată recent pozitiv cu coronavirus. Edilul susține că va sta în carantină doar… 2 zile.

„Pentru a nu crea panică țin să informez cetățenii municipiului Curtea de Argeș că am o stare foarte bună de sănătate, mă simt foarte bine, dar respect măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Luni, 23 martie, în jurul orei 16.00, reprezentanții DSP mi-au adus la cunoștință faptul că pentru o perioadă de două zile trebuie să stau în izolare la domiciliu. Doar două zile deoarece întâlnirea mea cu persoana diagnosticată pozitiv a avut loc în data de 11 martie, iar perioada de incubație este de 14 zile. Perioadă care se încheie până la data de 26 martie! Vă subliniez, această decizie s-a datorat faptului că specialiștii au efectuat o anchetă epidemiologică, au constatat că în data de 11 martie am avut o întâlnire de lucru cu două persoane (care nu sunt din municipiul Curtea de Argeș) iar una dintre aceste două persoane a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19. Întâlnirea de lucru a durat maxim 20 de minute, timp în care am păstrat distanța de minim 1,5 m și totodată nu am avut contact fizic cu niciunul dintre aceștia (strângere de mână), având în vedere că fac parte dintre persoanele care respectă măsurile impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Referitor la zvonurile din spațiul public vă asigur că nu am avut niciun contact cu domnul director al Bibliotecii Municipale sau soția dumnealui. Vă doresc o zi bună, revin cu rugămintea să respectați ultimele decizii și măsuri stabilite la nivel național și de asemenea #stațiAcasă!”, a transmis, pe Facebook, edilul Constantin Panțurescu.

Precizăm că la Curtea de Arges a fost confirmat, recent, primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie care s-a întors în data de 14 martie din Anglia. Aceasta este soția directorului Bibliotecii Municipale din Curtea de Argeș. Ea se află internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea