Lupta pentru miliardele de la Curtea de Argeş continuă

# CNSC a decis continuarea procedurilor de atribuire, deşi anulase aceleaşi proceduri înainte. Pe data de 4 octombrie s-au deschis ofertele financiare ale participanţilor înscrişi la licitaţia proiectului de infrastructură în valoare de 47 milioane de lei noi de la Curtea de Argeş. Proiect contestat pentru a treia oară. Interesant însă este faptul că, deşi acest al treilea rând de contestaţii era depus la C.N.S.C.  de aproape două luni, forul menţionat nu « apucase » să decidă dacă acestea erau fondate sau nu. Proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş vizează fluidizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei prin modernizarea reţelei de străzi orăşeneşti din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului - Groape din municipiul Curtea de Argeş care vor permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea.
Iată, după informaţiile noastre, lista participanţilor, în ordinea clasării din punct de vedere al ofertei financiare :
1. Straco (asociere cu General Trust Argeş)
2. Eurovia (asociere cu Comesad)
3. Delta A.C.M.
4. Euroconstruct
5. Romstrade

C.N.S.C. respinge contestaţiile. Cam aceleaşi contestaţii care au fost admise înainte…

Lista ciudăţeniilor nu se opreşte la întârzierea nejustificat de mare cu care C.N.S.C. s-a aplecat asupra celui de-al treilea rând de contestaţii depuse. Problema – spunem noi – cea mai mare este următoarea: forul menţionat a admis al doilea rând de contestaţii, respingându-l pe al treilea. Doar că…ultimele au fost formulate pentru aceleaşi motive ca şi cele dinainte.
Cătălin Nicolau (foto), manager Alpha Design Build Group S.R.L.: ”Într-adevăr, contestaţia formulată de firma pe care o conduc a fost respinsă de C.N.S.C. Nu pot comenta mai nimic pentru că aştept, cu mult interes, motivarea acestora. Ca şi cale de atac există posibilitatea formulării unei plângeri la Curtea de Apel, unde se poate cere chiar suspendarea continuării licitaţiei.  Nu sunt însă contestatar de meserie, tot ceea ce doresc este să fie respectată legislaţia în vigoare.” Între timp, procedura de atribuire continuă, urmează ofertele tehnice, cele de mediu, garanţiile oferite. Vom reveni.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea