Nicolescu demască faţa ascunsă a problemei regionalizării

Liderul PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a apreciat săptămâna trecută la conferinţa de presă USL că actuala guvernare impune o falsă problemă a regionalizării: „Nu este nici oportun, nici normal, a se amesteca problema schimbării organizatorico-administrative a României cu problema formării regiunilor de dezvoltare economică impusă de Uniunea Europeană.
La nivel european, regiunile de dezvoltare economică nu sunt totuna cu unităţile administrativ-teritoriale. În Europa, regiunile de dezvoltare economică s-au realizat fără a se desfiinţa unităţile administrativ-teritoriale. De ce s-ar face altfel în România? Problema este că cel mai mult are de suferit cetăţeanul de rând, care va suporta în mod direct costurile implementării procesului de regionalizare.”
De fapt, problema pe care o sesizează Nicolescu este următoarea: actuala guvernare mistifică în mod grav problema regionalizării prin invocarea argumentului că Europa ne cere în mod expres crearea de regiuni dezvoltare economică funcţionale. Însă această formulă expune în mod deformat adevărul. Se face astfel o greşeală voită între regionalizarea economică şi cea administrativă. Nicolescu nu respinge ideea regionalizării, ci doar consideră că ea nu trebuie să implice şi o schimbare administrativă, adică o desfiinţare a graniţelor, ci doar sporirea potenţialului economic a fiecărei regiuni în parte, adică crearea de regiuni de dezvoltare economică funcţionale.
La aceeaşi conferinţă, liderul PNL Argeş, Ion Popa, a făcut publică demararea unei iniţiative PNL în Parlamentul României de creare a unei comisii parlamentare care să monitorizeze transferurile bugetare către autorităţile locale. Această monitorizare va viza transferurile de bani publici în perioada 2009-2010, însă şi pentru anul în curs. „În această perioadă – declară Ion Popa - banii care veneau de la Guvern au fost acordaţi într-o manieră discreţionară, mergând către primăriile PDL. Toată această imoralitate în blazon (UNPR+PDL) reflectă o racolare mârşavă a primarilor, precedată de una a parlamentarilor. Şantajul, corupţia, trădarea, oportunismul, sunt valori ale guvernării actuale”. Şi nu numai...    Sabina Diacenco

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea