Alertă! Primul caz de COVID în comunitatea romilor din Merișani

Alertă în comuna Merișani! O femeie gravidă, din comunitatea romilor din satul Malu Vînăt, a fost depistată cu noul coronavirus. „Vă informăm că în data de 28.04.2020 a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19 în satul Malu Vînăt din comuna noastră, persoana respectivă fiind deja internată. Au fost luate măsuri urgente de izolare a posibililor contacți. Vă rugăm insistent să acordați o mare atenție măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială. Nu părăsiți domiciliul decât în situații de strictă urgență”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Merișani.

Încă de la declanșarea stării de urgență, la Merișani, la solicitarea autorităților locale a fost stabilit un post fix de poliție care să supravegheze zona și, direct, comunitatea de romi din localitate. Săptămâna trecută, în cătun a fost confirmată pozitiv  cu coronavirus o persoană. Până în acest moment nu au mai fost confirmate pozitiv și alte cazuri.

”Este vorba despre o femeie gravidă. I-a fost rău.  A venit salvarea a luat-o și a dus-o la spital la Câmpulung. I-a făcut testul și a ieșit pozitiv. Așa a depistat-o. Am făcut noi o anchetă pe plan local și am verificat cu cine a luat contact.  Am stabilit că 32 de persoane au luat contact cu aceasta”, ne-a precizat primarul de la Merișani, Luigi Ionescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea