Alertă! Primul caz de COVID în comunitatea romilor din Merișani

Alertă în comuna Merișani! O femeie gravidă, din comunitatea romilor din satul Malu Vînăt, a fost depistată cu noul coronavirus. „Vă informăm că în data de 28.04.2020 a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19 în satul Malu Vînăt din comuna noastră, persoana respectivă fiind deja internată. Au fost luate măsuri urgente de izolare a posibililor contacți. Vă rugăm insistent să acordați o mare atenție măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială. Nu părăsiți domiciliul decât în situații de strictă urgență”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Merișani.

Încă de la declanșarea stării de urgență, la Merișani, la solicitarea autorităților locale a fost stabilit un post fix de poliție care să supravegheze zona și, direct, comunitatea de romi din localitate. Săptămâna trecută, în cătun a fost confirmată pozitiv  cu coronavirus o persoană. Până în acest moment nu au mai fost confirmate pozitiv și alte cazuri.

”Este vorba despre o femeie gravidă. I-a fost rău.  A venit salvarea a luat-o și a dus-o la spital la Câmpulung. I-a făcut testul și a ieșit pozitiv. Așa a depistat-o. Am făcut noi o anchetă pe plan local și am verificat cu cine a luat contact.  Am stabilit că 32 de persoane au luat contact cu aceasta”, ne-a precizat primarul de la Merișani, Luigi Ionescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea