Proiecte imobiliare, respinse la Pitești după ce studiul de trafic a fost realizat în perioada epidemiei

Două proiecte imobiliare au fost respinse de consilierii locali piteșteni după ce aceștia au constatat că studiile de trafic au fost făcute în perioada epidemiei de coronavirus. Este vorba despre proiectele de hotărâre privind aprobarea Planurilor Urbanistice de Detaliu pentru investițiile: „Construire ansamblu locuințe colective” (amplasată pe strada Nicolae Labiș, nr.30) și „Construire clădire cu locuințe colective” (amplasată în municipiul Pitești, str. Gheorghe Lazăr, nr.15).

Dezvoltatorii celor două proiecte imobiliare, menționate mai sus, ar fi depus studiile de trafic în perioada martie-aprilie, atunci când pe stradă nu mai era trafic la fel ca înainte de perioada declanșării epidemiei. Consilierii locali au considerat, astfel, că studiile de trafic nu sunt relevante. Drept urmare, proiectele au fost respinse, în unanimitate, în ședința ordinară a Consiliului Local Pitești, de la sfârșitul lunii aprilie 2020, ședință care s-a realizat online.
„La proiectul de pe strada Nicolae Labiș am primit studiul de trafic. Mi-e jenă să spun mai mult… Cu un scurt click pe internet veți vedea că este vorba despre o firmă de apartament cu niciun fel de salariat. (…) Ideea este că acest studiu de trafic a fost realizat în martie 2020. După cum știu eu  atunci era stare de urgență. Astfel, eu am făcut mai mult decât trebuia să facă Serviciul de Urbanism din Primărie. M-am dus pe stradă și am întrebat pur și simplu mai multe persoane. Într-adevăr, studiul s-a făcut la finalul lunii februarie - începutul lunii martie când nu mai erau mașini pe stradă, școala se închisese. Dacă nu sunt mașini pe stradă sigur concluzia este cea pe care o vedeți în studiul de trafic. Într-adevăr, este rușinos. Votul nostru al comisiei 2 (Comisia de Urbanism) este împotrivă total”, a precizat consilierul local Cristian Gentea.
Legat de proiectul imobiliar de pe strada Gheorghe Lazăr, studiul de trafic a fost realizat chiar în perioada stării de urgență. „Am solicitat studiu de trafic. Și în cadrul acestui proiect este făcut în aceeași perioadă martie-aprilie. E depus pe 22.04 2020. Avizul nostru este negativ”, a mai precizat Gentea.
De asemenea, arhitectului-șef al Piteștiului, Ruxandra Cruțescu, i s-a atras atenția că aceste studii de trafic nu pot fi relevante în perioada stării de urgență. „Doamna architect trebuia să vadă că e făcut într-o perioadă de pandemie, să îl respingă, să nu mai ajungă în Consiliul Local”, a mai spus consilierul local Cristian  Gentea.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea