După o numire controversată la Județean, dr. Irimia nu mai vrea la Primărie: „Vă spun sincer că nu cred că mai vreau să fiu primar!”

Decizia de numire a medicului stomatolog Tiberiu Irimia la conducerea Spitalului Județean de Urgență  (SJU) Pitești a fost foarte controversată în spațiul public, fiind considerată mai degrabă ca una politică. Poziția de candidat intern al PNL la Primăria Pitești din care a fost promovat acesta direct manager la Spitalul Județean nu a fost văzută cu ochi buni. Mai mult, ziua marii „numiri apolitice” l-a găsit pe dr. Irimia făcând niște „declarații politice”, atacând, așa cum a fost învățat/sfătuit de membrii de partid, conducerea Primăriei Pitești.

 

Așa se face că valul de simpatie, așteptat de acesta după numirea sa în fruntea celei mai mari unități medicale din Argeș, s-a transformat încet, încet în unul al criticilor. La doar câteva zile de la preluarea noilor atribuții, dr. Irimia susține că nu va mai candida la Primărie. Principalul său scop este acum evitarea unei nenorociri la Spitalul Județean.

Pe 27 aprilie, Tiberiu Irimia a înlocuit-o în funcția de manager al SJU Pitești pe Adriana Molfea, jurist de profesie, care a fost suspendată din funcţie pe perioada stării de urgenţă, fiind acuzată de prefectul județului „de management defectuos la spital”. Cu toate acestea, la doar trei zile de la schimbarea sa, situația în spital era considerată una stabilă:
„La momentul acesta (joi - 30 aprilie), la Spitalul Județean situația nu este critică. Din punctul meu de vedere este stabilă. De când am preluat mandatul de manager, eu am făcut niște schimbări majore în ceea ce privește circuitele. Cel mai important lucru, în regim de urgență, am pornit testarea tuturor cadrelor medicale și a pacienților internați pe secții. Orice apariție a unui nou focar trebuie să o cunoaștem în maxim 24 de ore ca să nu se mai răspândească în interiorul spitalului. Am reorganizat și circuitele de acces și de circulație a medicilor și a personalului medical din spital. Avem 24 de paturi pregătite pentru cei suspecți de COVID”, ne-a precizat dr. Tiberiu Irimia.

„Situația din spital era aproape de blocare și pasul doi era de blocare a orașului în carantină”

Noul manager susține că unitatea medicală a fost foarte aproape de o situație critică: „Problema este că toată lumea trebuie să înțeleagă că am fost răniți. Situația din spital era aproape de blocare și pasul doi, după blocarea spitalului cu COVID, era de blocare a orașului în carantină. Cam asta trebuie să înțeleagă toată lumea, pentru că asta este realitatea. Am ajuns în mandatul de manager și primul lucru pe care l-am întrebat a fost: «Vreau să știu și eu câte cadre medicale au fost testate?». Erau testate doar 200 și ceva de cadre, după o lună și ceva de stare de urgență. (…) Eu nu cred că nu au fost teste. Eu cred că toată lumea a crezut că ne descurcăm, că lasă așa că merge fără probleme. În medicină nu merge așa! Noi trebuie să protejăm spitalul ăsta!”. Doctorul Irimia mai susține că: „Nu a mers deloc colaborarea între instituții și asta a creat blocajul. Să contaminezi Județeanul este o nenorocire, lumea nu înțelege. Sunt bolnavi foarte gravi internați acolo. La ora actuală sunt 200 și ceva de pacienți internați, oameni cu probleme grave, cu suferință reală medicală. Spitalul acesta trebuia protejat în regim militar”. În ceea ce privește echipamentele de protecție și noul manager, la fel ca și cel vechi, consideră că nu sunt probleme. „Sunt echipamente de protecție. Chiar cred  că nu ne lipsește nimic. Trebuie să respectăm procedurile, să purtăm cum trebuie echipamentul”, a mai spus dr. Irimia.

Tiberiu Irimia: „Numirea asta nu este deloc politică”

Despre criticile primite ca urmare a acestei numiri, dr Irimia a precizat următoarele:
„Pe mine m-au scârbit niște articole și declarații. Numirea asta nu este deloc politică. Este o numire pe care la insistențele autorităților și mai mult a ministerului am acceptat-o, în contextul în care nimeni nu a acceptat-o pentru că toată lumea s-a ferit. Ba unii de frică, ba unii că nu sunt pregătiți. (…) Pentru mine a fost o mare responsabilitate să accept treaba asta, mai ales în contextul în  care eu am doi copii mici. Adică eu îmi asum toate riscurile astea…. Consider că în trei zile am făcut ce nu s-a făcut luni de zile acolo și că situația, din punctul meu de vedere, este clară a unui management defectuos”.
Mai mult, Tiberiu Irimia ne-a precizat că se gândește din ce în ce mai serios să renunțe la candidatura la Primăria Pitești. Dacă e doar bluff,  atunci vom afla, cu siguranță, în perioada următoare...
„În momentul de față, asta cu Primăria este pentru mine un capitol, nu închis, dar este pe un stand-by real. Din punctul meu de vedere nu este un moment de făcut politică decât dacă ești inconștient. Nu pentru mine, pentru multă lume. Hai să trecem de criza asta, să terminăm cu virusul și apoi cine vrea să facă politică, să facă! Toate mizeriile ăstea care s-au scris/spus de mine că vreau să fiu primar… Vă spun sincer nu cred că mai vreau să fiu primar. Vreau să termin mandatul ăsta de manager, să reziste spitalul poate vreau să îmi văd de stomatologia mea și de copii mei și am terminat și discuția cu marea lor politică… Eu sincer nu cred că o să candidez la Primărie pentru că nu cred că îmi mai doresc”, ne-a precizat dr. Tiberiu Irimia.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea