Războiul declarațiilor la Spitalul Județean Argeș

# Adriana Molfea, fost manager SJU Pitești:  „Este o nedreptate” # Tiberiu Irimia, actualul manager: „Eu în locul doamnei Molfea aș fi bucuros că am fost suspendat”

Pe 27 aprilie, Adriana Molfea, juristă de profesie, a fost înlocuită de la conducerea Spitalului Județean Argeș, pentru perioada stării de urgenţă, cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia, candidat intern al PNL la Primăria Pitești.  Motivul schimbării a fost argumentat de prefectul Emanuel Soare care a susținut că apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 la SJU Pitești are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestei unități.

Cu toate acestea, Adriana Molfea consideră că a făcut tot ce a putut în fruntea unității medicale.  „Este o nedreptate. Am făcut la nivelul spitalului tot ce era omenește posibil. Numai că un singur om nu le poate face pe toate. Mai există și conducere medicală. Eu mi-am îndeplinit sarcinile”, ne-a precizat Adriana Molfea. În ceea ce privește  posibila sa revenire în funcție după încetarea stării de urgență, aceasta  așteaptă să vadă ce măsuri vor fi luate la nivel de Minister. „Am un contract de management. Vedem dacă mă mai întoc. Trebuie văzut ce decizii se iau la nivel de minister”, a mai adăugat fostul manager al SJU Pitești.

 

Tiberiu Irimia, despre fostul manager de la SJU: „Nu putea să țină situația sub control”

Deși fostul manager al SJU Pitești, Adriana Molfea, consideră că i s-a făcut o nedreptate, înlocuitorul acesteia, dr Tiberiu Irimia, susține contrariul. „Eu în locul dânsei aș fi bucuros că am fost suspendat pentru că situația nu putea să o țină sub control. Și dânsa într-o discuție mi-a spus că este foarte greu pentru că personalul nu o ascultă. Mulți medici  sunt, într-adevăr, niște oameni cu un anumit comportament. Este greu să te asculte niște sute de doctori când nu vorbești pe aceeași limbă (n. red. Adriana Molfea este jurist de profesie). Din punctul meu de vedere managerii de spitale ar trebui să fie medici. Nu contest calitățile dânsei. Este o femeie în regulă, am discutat amical foarte multe probleme. Cred că un spital de nivelul ăsta trebuie condus de un medic care știe medicină multă și să aibă și niște calități manageriale care să inspire încredere personalului medical că șeful lor știe ce face”, a precizat dr. Irimia.

Adriana Molfea a devenit unul dintre consilierii lui Dan Manu

Și pentru a nu-i fi greu în perioada suspendării contractului de management, Adriana Molfea a fost cooptată de Dan Manu, președintele CJ Argeș, pentru a-i fi consilier și pentru a putea continua proiectele pe fonduri europene începute la spital.
„Da, sunt consiliera președintelui Dan Manu. Sunt consilier, pe partea cu Spitalul Județean”, a precizat Molfea.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea