Schimbare la Spitalul Curtea de Argeș. Medicul Bogdan Georgescu este noul manager

O nouă schimbare de manager la un spital din Argeș, în vreme de COVID! Medicul chirurg Bogdan Georgescu l-a înlocuit în funcție pe ing. Viorel Popescu, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.
Vineri, 8 mai, a fost schimbat un nou manager de unitate medicală din județul Argeș. Reamintim că recent au fost schimbați și cei de la Spitalul Județean, Spitalul Câmpulung și Spitalul de Pediatrie Pitești. Astfel, ultimul  înlocuit pe lista ministrului Sănătății Nelu Tătaru este ing. Viorel Popescu, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeș. În locul lui a fost numit medicul Bogdan Georgescu, șeful Secţiei Chirurgie. Fostul manager a fost revocat din funcţie de ministrul Sănătăţii din motivul că nu ar fi îndeplinit condiții legale pentru ocuparea postului, interimatul său fiind prelungit de prea multe ori.

Echipamente noi pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului

Schimbarea conducerii unității medicale vine la câteva zile distanță de la semnarea  de către ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a contractului pentru achiziţionarea în regim de urgenţă de noi echipamente, în valoare de 609.150 lei (fără TVA), pentru dotarea şi echiparea Ambulatoriului din Curtea de Argeş, necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19. Proiectul de achiziţii de echipamente medicale este derulat de MLPDA prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru dotarea spitalelor din România în contextul luptei anti-COVID-19. În cadrul proiectului vor fi achiziţionate: 10 paturi ATI-STRYKER, o staţie centrală monitorizare funcţii vitale cu 10 monitoare, un sistem de sterilizare automat (pentru spaţii închise) şi 2 injectomate (pompe tip seringă cu funcţii de dozare). "Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii Ambulatoriului din Curtea de Argeş şi dotarea cu aparatură, respectiv echipamente medicale de înaltă performanţă necesare unui act medical de calitate. Numai prin sprijinirea sistemului medical românesc putem învinge, mai repede, efectele pandemiei!", a precizat ministrul Ion Ştefan.
Investiţiile pentru Ambulatoriul din Curtea de Argeş vor continua, urmând să mai fie achiziţionate echipamente medicale în valoare de 9.284.666,78 lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea