Uda - investiții pentru bunăstarea comunei

Comuna Uda, atestată documentar în anul 1563, se află în sud-vestul judeţului Argeş, la circa 45 km de Piteşti. Aşezată într-un cadru pitoresc, cu păduri şi văi superbe, localitatea se întinde pe o suprafață de 7260 ha.  Se învecinează cu comuna Morărești la Nord, comuna Cocu la Est, comuna Vedea la sud și comunele Topana si Ciomăgești la vest. Ca mărime, comuna Uda ocupă locul al doilea în judeţul Argeş după Nucşoara, cu o suprafaţă de 85 kmp, având aproximativ 2.400 de locuitori în cele 16 sate.

De aici rezultă şi întinderea mare de drumuri comunale, care necesită o permanentă întreținere. Nu numai drumurile constituie o problemă, ci și restul rețelelor de iinfrastructură pe care actualul primar le-a găsit, vorba bancului… lipsă.
Primarul Dumitru Drăguşin este la primul mandat la conducerea acestei comune. Deşi este edil-şef de puţin timp a  reuşit cu uşurinţă să se impună în administraţie şi acest lucru vine ca urmare a faptului că are în spate o experienţă de 20 de ani în instituţie dar și – mai ales – dorință de a face treabă.
Dumitru Drăgușin: ”Am asfaltat, din 7,2 km de drum principal, primii 2 km. Pentru apă, avem două proiecte câștigate prin PNDL II, unul pentru alimentarea satului Săliștea, rezolvat în totalitate, altul, de asemenea, finalizat – cu recepția făcută acum două săptămâni – cu o lungime a rețelei de încă 14 km., Podu Greabăn și Miercani.

Acum, cred că avem cam  80% din gospodării cuplate la rețeaua de apă, încercăm să ajungem, desigur, la 100%. Recent, s-a adjudecat licitația pentru o nouă alimentare cu apă. Apa este esențială pentru un trai decent, de aceea insistăm pentru ea. Cei mai mulți bani, după cum subliniam, au venit prin PNDL, însă am primit ajutor și de la Consiliul Județean. Cu toții așteptăm un PNDL III, în special pentru asfalt, pentru că, din bugetul comunei nu ne permitem prea mult.
Școala este, desigur, una dintre priorități: ”Am rezolvat problema toaletelor din curte, am împrejmuit perimetrele cu garduri, pentru că nu aveau toate, încercăm să oferim elevilor, chiar aici, departe de capitala  județului, condiții cât mai bune. Avem, în momentul de față și un teren de sport , făcut cu ajutorul GAL ”Dealurile Cotmenei”, care deservește școala dar  – în afara orelor – este folosit și de localnici pentru sport”, mai spune primarul Dumitru Drăgușin.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea