Moment important pentru Autostrada Sibiu-Pitești! S-a semnat contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni, 11 mai, la Pitești, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Contractul de de 1.71 miliarde lei (fără T.V.A.) a fost câștigat de constructorul italian Astaldi, după aproape trei ani de când a fost lansată oficial licitația. Contractul are ca termen 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

La eveniment au participat premierul Ludovic Orban, Lucian Bode - ministrul Transporturilor, prefectul Emanuel Soare, Adrian Miuțescu - președintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului,deputatul argeșean Dănuț Bica, reprezentanți ai CNAIR și secretari de stat. Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu - Piteşti este amplasată în județul Argeș şi are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a municipiului Pitești. Este al doilea tronson de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești care are constructor. În prezent se mai lucrează pe circa 13 km, pe secțiunea 1 Sibiu - Boița.

„Anul 2020 este anul Autostrăzii Sibiu-Pitești”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat care este stadiul Autostrăzii Sibiu-Pitești, pe secțiuni:

„După ani de amânări, tergiversări și blocaje, anul 2020 este anul Autostrăzii Sibiu-Pitești. Am câteva argumente în susținerea afirmației mele. În martie 2020 am început lucrările la Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 1 Sibiu – Boița, cei 13 km. Valoarea contractului este de 212 milioane de lei. Durata - 12 luni proiectare și 36 de luni execuție. Astăzi, am fost martori la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru lotul 5 Curtea de Argeș – Pitești. Până la sfârșitul lunii mai vom stabili câștigătorul licitației pentru lotul 4 Tigveni-Curtea de Argeș: 9,9 km, 2 miliarde de lei valoare, 16 luni proiectare și 44 de luni execuție. Au fost depuse 10 oferte. Estimăm semnarea contractului, în ipoteze fără contestații, în luna iunie 2020 Pentru secțiunea 3 Cornetu-Tigveni, cei 37,4 km, cu o valoare de aproximativ 4,7 miliarde de lei ne-am propus finalizarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție și lansarea procedurii de licitație până la sfârșitul lunii iunie 2020. Secțiunea 2 Boița-Cornetu, 31,3 km, aproximativ 4 miliarde, aici sunt în curs de investigații geotehnice suplimentare. Luând în considerare rezultatele acestor studii se va finaliza documentația tehnică și o să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție”.

De asemenea, ministrul Transporturilor vorbește și de o a șasea secțiunea a Autostrăzii Sibiu-Pitești

„Pentru că foarte multă lume vorbește de 5 secțiuni pentru Sibiu – Pitești vreau să spun că noi vorbim de 6 secțiuni. Cea de-a șasea este conexiunea DN 73C cu Autostrada Sibiu-Pitești, la nodul de la Tigveni, și modernizarea DN 73, de la Km 44 până la km 68. În acest moment, licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție este în derulare, iar termenul de depunere a ofertelor este 26 mai 2020”, a mai precizat ministrul Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban: „Autostrada Sibiu-Pitești este un proiect de suflet al meu”

La semnarea contractului pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești a participat și prim-ministrul Ludovic Orban.

„Am ținut să fiu prezent astăzi la semnarea contractului lotului 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, pe care îl consider ca un proiect de suflet al meu”, a precizat și premierul Ludovic Orban.

Acesta s-a abținut să aplaude la semnarea contractului precizând că o să facă acest lucru la finalizarea proiectului.

„N-am aplaudat semnarea contractului. O să aplaud dacă acest contract va fi finalizat în cele mai bune condiții și de preferință înainatea termenelor care au fost stabilite. Cunosc compania. Știu că au avut contracte în România și am convingerea că are capacitatea să finalizeze acest proiect mult mai repede”, a precizat premierul.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea