Premierul Orban, precizări despre autostrada Sibiu-Pitești și drumul expres Pitești-Craiova

În urma vizitei la Uzina Dacia de la Mioveni, premierul Ludovic Orban a făcut mai multe precizări despre două dintre proiectele majore de infrastructură care vizează și județul Argeș: autostrada Sibiu-Pitești și drumul expres Craiova – Pitești.

„În ceea ce privește autostrada Pitești-Sibiu, situaţia e în felul urmator: construcția e împărțită în cinci tronsoane, tronsonul 1, Sibiu-Boița, pe care s-a finalizat proiectarea și, din informațiile pe care le am, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție; tronsonul 5, care face legătura de la Pitești spre Curtea de Argeș, pe care urmează să fie semnat contractul cu firma care a fost desemnată câștigătoare pe data de 11 mai; tronsonul 4, în continuarea tronsonului 5,  pe care licitaţia este spre finalizare și e posibil până în data de 1 iunie să fie declarat câștigătorul și, după perioada de expirare a contestațiilor, să se semneze contractul. Licitațiile sunt făcute după metoda "design and bill"/proiectare și execuție. Sigur, termenele mi se par un pic cam mari și trebuie revizuite în negociere cu cei care vor fi desemnați câștigători. În ceea ce privește tronsonul 3, suntem aproape de a putea declanșa procedurile de licitație pentru selectarea consorțiului care va proiecta și executa lucrările. În privința tronsonului 2, încă mai sunt foraje, încă mai sunt lucruri care trebuie lămurite - ştiţi că DG ENV, Direcția Generală de Mediu de la nivelul Uniunii Europene, a cerut mai multe clarificări pe care, evident, noi le-am dat, dar pentru a putea primi, să spun, acordul Comisiei Europene care este în prealabil, avem nevoie de acordul inginerilor specialiști care colaborează cu Comisia Europeană, mai trebuie făcuți câțiva pași pe tronsonul 2, care este un tronson de foarte dificil și care încă reclamă discuții și proceduri”, a precizat Ludovic Orban, în cadrul vizitei de la Dacia, în contextul în care fabrica de automobile a reluat producția de mașini.
Ludovic Orban a precizat că pentru Drumul expres Craiova – Pitești, unul dintre obiective este finalizarea procedurilor de licitație pentru tronsoanele 3 și 4:
„În ceea ce privește Drumul expres Craiova - Pitești, care și acesta este extrem de important și pentru Pitești și pentru Craiova și pentru Oltenia, sunt în execuție tronson 1 și tronsonul 2, cel mai avansat este tronsonul 2. De asemenea, sunt pregătite procedurile de licitație pentru selectarea consorțiilor care vor proiecta și executa lucrarea pentru tronsoanele 3 și 4... Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid procedurile. De altfel, dacă știți, am și emis o ordonanță de urgență prin care am scurtat toate termenele, termenele pentru obținerea avizului ex-ente de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, pe documentația de licitație, de asemenea termenele de clarificări, termenele de evaluare și, de asemenea, termenele de soluționare a contestațiilor, astfel încât să scurtăm la maxim durata acestor proceduri”, a adăugat premierul.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea