Măsuri noi la UPIT! Doar studenții străini și cei care lucrează sunt lăsați în căminul universității

Odată cu pandemia de coronavirus, toate universitățile din țară au luat măsuri de siguranță, iar cursurile au trecut pe online. Nici accesul în căminele studențești nu a mai fost posibil în unele cazuri. La Universitatea din Pitești accesul în cămin este posibil doar pentru studenții străini, care au contract de închiriere pentru un loc de cazare, dar și pentru studenții  care sunt angajați, în baza unor contracte de muncă, la firme din Pitești sau împrejurimi. În acest moment, în căminele de la UPIT mai sunt  aproximativ 100 de studenți.
„În cămin mai sunt 74 de studenți străini și 20 și ceva de studenți români, care au rămas aici pentru că lucrează. (...)  Majoritatea studenților străini au venit prin Erasmus , ori acolo există clar un calendar ferm, un contract. Mai sunt studenți străini aflați în anii pregătitori. Practic ei sunt copiii noștri și ne îngrijim de ei cum putem”, ne-a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT.

Studenții străini cazați în cămin vor fi testați obligatoriu pentru COVID -19

Pe 8 mai, Consiliul de Administraţie al UPIT, întrunit statutar, în şedinţa extraordinară desfășurată online, a stabilit  condițiile în care studenții își păstrează statutul de locatar al căminului.
„Studențíi care au contract de închiriere pentru un loc de cazare, se află la acest moment în căminele universității și sunt angajați cu contract de muncă la firme din Pitești (sau împrejurimi) își păstrează statutul de locatar al căminului în următoarele condiții:
- Prezintă la administratorul căminelor studențești adeverința în original, care atestă faptul că este angajat cu contract de muncă;
- Prezintă la administratorul căminelor studențești declarația pe propria răspundere că își asumă deplasările și respectă normele stabilite prin ordonanțele militare privind echipamentul de protecție și distanțarea socială;
- Se supune testării rapide pentru COVID-19 care va fi coordonată de medicul din campus;
- Respectă toate celelalte măsuri dispuse de conducerea universității privind igiena și protecția.
Prelungirea șederii în campus se poate face până la finalizarea examenelor din actuala sesiune. Toate condițiile sunt obligatorii, nerespectarea acestora în totalitate atrage excluderea studentului din cămin. Nu este permis accesul altor persoane în cămine. Responsabil: dl. Vasile Stănciulescu- administrator cămine studențești.  Studenții cetățeni străini cazați actualmente în căminele studențești vor fi testați obligatoriu pentru COVID -19”, se arată în hotărârea Consiliului de Administrație.

Dumitru Chirleșan, rector UPIT: „Avem propriul nostru soft de admitere și muncim la el să îi dăm drumul”

De asemenea, Consiliul de Administrație al UPIT a mai hotărât ca activitățile didactice de laborator sau proiect să se desfășoare în continuare în regim online.
„Având în vedere Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 4206/06.05.2020, Art.IV, alin.3. se aprobă ca activitățile didactice de laborator sau proiect să se desfășoare în continuare în regim online prin prezentări frontale înregistrate video și transmise studenților live, prin multimedia. Se solicită dovezile realizării activităților prevăzute recomandând înregistrări video, audio sau orice altă metodă de înregistrare a activității, fără revenirea studenților fizic în spațiile de învățământ.
Despre condițiile de admitere, Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, ne-a precizat următoarele: „Starea asta de urgență ne-a împins la niște lucruri pe care le aveam în plan, dar nu să le facem așa repede, de pe o zi pe alta. Suntem în plină desfășurare cu asigurarea admiterii online. Avem propriul nostru soft de admitere și muncim la el să îi dăm drumul. Schimbăm platforma de e-learning. Facem pași mari înainte”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea