150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate

Guvernul României a adoptat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet (tablete), destinate elevilor din mediile defavorizate. Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.
Potrivit Ministerului Educaţiei, 150 de milioane de lei vor fi utilizate pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educaţiei este să asigure accesul la activităţile didactice la distanţă elevilor din medii defavorizate, înmatriculaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar.
”Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării. Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Peste 6000 de elevi din Argeș nu participă la școala online

Peste 6.000 de elevi din județul Argeș nu participă la cursurile online din cauză că fie nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, pentru că nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități. Localităţile din Argeș cu cei mai mulţi copii care nu pot participa la cursurile online sunt: satul Vrăneşti – comuna Călinești, Câmpulung, Piteşti, Ștefănești, Valea Mare Pravăț, Curtea de Argeș, Berevoești, Davidești, Schitu Golești, Mălureni etc. Reamintim că Inspectoratul Școlar Argeș a inițiat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”, prin care vrea să strângă calculatoare pentru a le da elevilor care nu au.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea