Instanțele și parchetele se redeschid pe 15 mai

Parchetele și instanțele din Argeș își vor relua activitatea din 15 mai, după ieșirea din stare de urgență. Ministerul Justiției (MJ) a făcut o serie de reguli cu caracter general, care se impun a fi respectate în continuare, acestea putând fi centrate într-o serie de recomandări.

1. Respectarea distanței sociale (minimum 1,5m), cu referire inclusiv la personalul instanțelor/parchetelor, respectiv evitarea unor contacte directe care nu respectă distanțarea socială pentru o perioadă mai mare de 15 minute. Ministerul propune următoarele:
- desfășurarea activității în intervale orare diferite, utilizând chiar și ziua de sâmbătă, după caz;
- limitarea accesului publicului în sala de judecată;
- limitarea numărului de cauze pe ședința de judecată;
- citarea părților/participanților la procedurile judiciare la intervale de timp prestabilite;
- prioritizarea soluționării cauzelor care se judecă fără citarea părților; - prioritizarea cauzelor judiciare/reducerea numărului cauzelor de pe rolul instanțelor;
- utilizarea sistemului de videoconferință, dacă acesta este tehnic posibil;
- impunerea portului de măști/mănuși/echipamente de unică folosință și folosirea de biocide și produse dezinfectante pentru personalul din cadrul instanțelor și parchetelor;
- încurajarea celor care pot lucra de acasă să rămână acasă; instituirea obligativității de a purta echipament de protecție și/sau montarea de panouri despărțitoare din plexiglas;
- obligativitatea purtării de măști/mănuși de protecție în interiorul instituțiilor judiciare;
- suspendarea activităților la anumite intervale de timp pentru aerisirea sau dezinfectarea spațiilor de lucru/săli de ședință. 

2. Identificarea persoanelor vulnerabile din fiecare colectiv (persoanele cu afecțiuni medicale, atestate de către medic) și utilizarea acestor persoane în activități individuale/independente sau în regim de telemuncă.

3. Autoizolarea la domiciliu a persoanelor care prezintă simptome de îmbolnăvire (febră, tuse ș.a.m.d.) până la clarificarea stării de sănătate și diseminarea acestor informații în colectivul de muncă.

4. Sunt impuse reguli privind accesul în sediile instanțelor/parchetelor.

5. Amânarea stagiilor de practică sau a internshipurilor atât la instanțe, cât și la parchete.
A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea