Rapsodia Păstorească de la Corbi se amână

#  Evenimentul, cu un puternic accent patriotic, este în fața celei de-a 50-a ediții
Anul acesta, din cauza pandemiei de gripă, cea de-a 50-a ediție a Rapsodiei Păstorești se amână, spre tristețea și îngrijorarea multora.
Ediția de anul trecut a evenimentului a fost una extrem de spectaculoasă, cu oaspeți de Franța, ansambluri din Sibiu, Olt, Gorj, Vâlcea și de la frații de peste Prut, căpătând un puternic accent patriotic, în care sunt recăpătate valorile care au stat la fundamentul acestei nații timp de 2000 de ani.

Și ce loc mai interesant ar fi putut fi ales, cu cea mai veche mânăstire rupestră din România la câteva sute de metri, cu straie populare și obiceiuri care îmbină Muscelul și Sibiul, realizând unirea celor două Principate. De fapt, realizând, cultural și cu sufletul, Marea Unire, câci rar poți găsi o localitate în care frații din Republica Moldova să fie primiți și să vină cu mai multă deschidere ca aici.
„Anul acesta urma să avem o aniversare deosebită, prilejuită de împlinirea a 50 de ani de la prima ediţie. Tocmai de aceea, sărbătoarea fusese programată pe parcursul a două zile, în 23 şi 24 mai, dublând perioada şi şirul manifestărilor dedicate nobilei îndeletniciri a păstoritului. Pandemia ne obligă să o amânăm. Însă la Corbi nu s-a pierdut tradiția, ci, din contră, eu sper că va lua amploare, se va dezvolta și se va perpetua. Din ce în ce mai mulți oameni din afara localității vin și ne roagă să le facem rost de un costum popular de-al nostru.  M-a bucurat foarte mult, în anii trecuți,  emoția pe care am creat-o celor prezenți atunci când am trecut cu drapelul prin fața lor. S-a creat o energie ce nu trebuie să se piardă”, ne-a declarat primarul Virgil Baciu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea