Vești bune pentru părinții care nu mai aveau cu cine lăsa copiii acasă în perioada vacanţelor!

Camera Deputaților a adoptat cu modificări OUG 41/2020 în care Guvernul acorda sprijin părinților care rămân acasă să supravegheze copiii doar până vineri, când expiră starea de urgență. De săptămâna aceasta, părinții ar fi fost obligați fie să renunțe la serviciu pentru a putea avea grijă de copii, fie să riște să-i infecteze pe bunici, mergând să lase copiii în grija lor. Altă variantă nu exista pentru acești părinți, pentru că grădinițele și after-school-urile rămân închise în perioada stării de alertă.
În acest context, PSD a amendat OUG 41 și a extins până la finalul anului CALENDARISTIC perioada în care părinții pot primi sprijin de 75% din salariu pentru a rămâne cu copiii. Evident, dacă se redeschid școlile până la finalul anului, atunci nu va mai fi nevoie de acordarea indemnizației.
PSD îi solicită președintelui Iohannis să promulge legea adoptată până expiră perioada de urgență, adică până vineri, astfel încât, începând de luni, să existe un cadru legal pentru plata indemnizației acestor părinți.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea