A început asfaltarea unui drum de 6 km la Bârla

# Continuă, în localitate, lucrările de modernizare a instituțiilor de învățământ și cultură
Administrația comunei Bârla a început în luna aprilie lucrările de modernizare a DC 137 (strada Teilor), proiect derulat cu finanțare guvernamentală și fonduri locale. Ordinul de începere a lucrărilor este dat de la începutul lunii aprilie. Peste 6 km de drum comunal, între satele Malu și Bârla, vor fi asfaltați în această primăvară.

”A fost finalizată pregătirea infrastructurii drumului, s-au montat podețele și, în a doua jumătate a lunii mai va începe turnarea asfaltului. Este o investiție care a depins de finalizarea proiectului de introducere a rețelei de apă. Am dorit să facem pași firești, întâi să venim cu conductele de apă și apoi să asfaltăm”, declară primarul Gheorghe Voicu, pentru viatasatului.ro.

Toalete în școli, Cămin Cultural modernizat, două terenuri de sport în lucru

Primarul din Bârla a semnat în luna aprilie contractul pentru proiectul tehnic și execuția a două terenuri multifuncționale de sport. Acestea vor avea suprafață din tartan și vor fi amenajate în satele Urlueni și Mozăceni Vale. Lucrările se vor încheia anul acesta, începerea lor fiind condiționată de aprobările ce trebuie să vină de la AFIR după depunerea Proiectelor Tehnice.
În satul Mozăceni Vale se modernizează căminul cultural, obiectivul urmând să fie gata tot  vara aceasta. Lucrările sunt realizate cu fonduri europene atrase de autoritățile locale. Pe lângă modernizare, Căminul Cultural Mozăceni Vale va beneficia și de dotarea cu cele necesare desfășurării activităților cultural-artistice. Tot în satul Mozăceni Vale, administrația comunei Bârla amenajează un părculeț, cu mutarea Monumentului Eroilor. Spațiul de relaxare va fi dat în folosință în scurt timp, lucrările fiind aproape finalizate. De asemenea, în lucru se află și amenajarea noilor toalete la Școala Gimnazială Bârla. ”A trebuit să schimbăm efectiv destinația a două săli pentru a putea amenaja noile grupuri sanitare la școală. Elevii vor beneficia de toalete în interior, racordate la rețeaua de utilități.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea