Nicio suspiciune de pestă porcină, în Argeș, la porcii domestici

În Argeș nu mai există niciun focar de pestă porcină la porcii domestici, în schimb mai sunt 16 focare la porcii mistreți din fondurile de vânătoare. Conform directorului DSVSA Arges, Dumitru Sorin Sorescu (foto), în județ nu mai există nici măcar un caz de suspiciune de pestă porcină.
„Teritoriul județului Argeș este liber de pestă porcină africană la porcii domestici: 26 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale; 4 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale din localitățile Slobozia și Costești; 2 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale de Tip A din localitățile Dâmbovicioara și Podișor.
Situația cazurilor de pestă porcină africană la mistreți:  15 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, care în prezent sunt active și  1 caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din complex de vânătoare:
Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu care în prezent este activ”, se arată într-un comunicat de presă emis de DSVSA Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea