Lucrări importante, demarate în sudul județului, la Popești

# În scurt timp va începe „modernizarea DJ 504 Popești - Buzoești” #  Au început lucrările la Căminul Cultural
Se anunţă începerea activităţilor proiectului "Modernizarea DJ 504, limita jud. Teleorman - Popeşti - Izvoru - Recea - Cornăţel - Vulpeşti (DN65A), km 110 + 700 - 136 + 695, L = 25,995 km, com. Popeşti, Izvoru, Recea, Buzoeşti, jud. Argeş"
Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa Prioritară 6,  Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de Investiții 6.1
Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Argeş a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul regiunii Sud - Muntenia.
Obiectivul specific al acestui proiect este creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane prin modernizarea drumului judeţean DJ 504 lim. jud. Teleorman - Popeşti - Izvoru - Recea - Cornăţel - Vulpeşti (DN65A), km 110+700-136+695, L=25,995 km, com. Popeşti, Izvoru, Recea, Buzoeşti, jud. Argeş.
În cadrul proiectului se va efectua ranforsarea structurii rutiere existente cu mixturi asfaltice noi şi un strat din piatră spartă pentru sporirea capacităţii portante, vor fi realizate lucrări la suprastructură, infrastructură şi racordări cu terasamentele la un număr de 4 poduri, montarea unor parapeți metalici de siguranţă de tip semigreu pentru drum, realizarea de trotuare în localităţi, amplasate la marginea amprizei drumului modernizat de o parte şi de alta a drumului (acolo unde există spaţiul necesar) și realizarea de accese la proprietăți, amenajarea trecerilor de pietoni cu marcaj orizontal, instalarea indicatoarelor de semnalizare şi presemnalizare trecere de pietoni, a staţiilor de autobuz și amenajarea intersecţiilor cu drumurile clasificate şi neclasificate.
Perioada de implementare a proiectului este de 41 de luni.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 82.687.293,84 lei, din care 80.848.922,92 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.838.370,92 lei este contribuţia beneficiarului.

Au început lucrările pentru noul Cămin Cultural din comuna Popești

Săptămâna trecută, au început lucrările pentru noul Cămin Cultural din comuna Popești. Acesta va fi amplasat în punctul Conac Belu și va fi realizat cu fonduri locale. În paralel, în localitate au început lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport. Terenul este amplasat în satul Slobozia și este realizat cu fonduri europene accesate de administrația publică locală.
”Au fost montați stâlpii laterali, a fost amenajată structura terenului și urmează montarea gazonului. Cred că la sfârșitul lunii mai terenul multifuncțional de sport va fi gata”, precizează primarul Ion Mihai.
Tot în luna mai, autoritățile comunei Popești vor finaliza lucrările de modernizare a dispensarului uman din satul Slobozia.
”Lucrările au constat în repararea acoperișului, anveloparea termică a clădirii și renovarea interioarelor, precum și amenajarea unor noi grupuri sanitare. De asemenea, spațiul exterior al unității medicale a fost reamenajat. Dispensarul a fost modernizat cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș”, declară primarul Ion Mihai (foto).
Astfel, din această primăvară, cetățenii comunei beneficiază de o unitate medicală modernă, dotată, capabilă să ofere servicii medicale în cele mai bune condiții.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea