Licitație pentru achiziționarea unui aparat PCR, la DSVSA Argeș

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș va achiziționa un aparat Real Time PCR, pentru depistarea pestei porcine africană, dar care poate fi folosit și la testarea COVID-19. Instituția condusă de Sorin Sorescu a accesat pe fonduri europene un proiect pentru achiziționarea unui astfel de aparat. Proiectul a fost elaborat încă de anul trecut și are drept scop determinarea pestei porcine africane, dar, dată fiind situația actuală, s-a luat hotărârea ca persoana care va lucra pe acest aparat să fie specializată și pentru determinarea COVID-19, așa cum se întâmplă și în alte direcții județene din țară, care deja au astfel de aparate.

Licitația urmează să aibă loc la sfârșitul acestei luni.
„Pentru aparatul PCR, pe 30 iunie avem licitație pentru tot pachetul.  Medicul nostru a fost instruit la Matei Balș. Poate să activeze în oricare dintre laboratoarele avizate pentru COVID... Deja amenajăm laboratorul. Așteptăm să mai vină materiale, în rest avem totul pregătit”, ne-a precizat Sorin Sorescu (foto), directorul DSVSA Argeș.
După accesarea de fonduri europene pentru achiziționarea unui aparat PCR, DSVSA Argeș a depus un proiect și pentru achiziționarea unei mașini care va fi de mare ajutor în contextul focarelor de pestă porcină africană. “Suntem a doua instituție din țară care a depus un proiect pentru o mașină 4x4 cu refrigerator și troliu. Vrem să o achiziționăm, astfel încât să putem ajunge în zonele greu accesibile din fondurile de vânătoare, să putem extrage mistreții și să îi aducem în laborator. De asemenea, vrem să achiziționăm un dezinfector mobil cu rezervor de 100 de litri și cu furtun ce poate ajunge până la 30 de metri pentru ca pe fondurile de vânătoare să facem dezinfecția cu mult mai multă ușurință. Aveam nevoie de aceste echipamente!”, ne-a mai declarat Sorin Sorescu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea