La Domnești vor fi necesare lucrări complexe din cauza inundațiilor, inclusiv mutarea cursului Râului Doamnei

Reprezentanții Prefecturii și ai Apelor Române au evaluat situația provocată de ploile căzute în luna mai, au întocmit un proces verbal de constatare a pagubelor și urmează ca noi să facem o documentație prin care vom solicita Guvernului alocarea de fonduri pentru reparațiile necesare. Va fi nevoie de lucrări complexe, inclusiv de mutarea cursului Râului Doamnei pentru o perioadă, ceea ce implică și costuri pe măsură. Ne vom apuca de lucru imediat ce vremea va permite”, declară primarul Gabriel Zăvoianu.
Unul dintre zidurile de sprijin de aici, de la o captare de apă,  a fost avariat pe o porțiune de circa 20 de metri.  ”Alimentarea cu apă a localității nu a fost periclitată, însă problema este una cât se poate de serioasă, există un risc pentru tot ceea ce înseamnă zona Bahna Rusului”, a mai declarat edilul pentru viatasatului.ro.     Autoritățile din Domnești au în lucru, acum,  două investiții importante, și anume branșarea gospodăriilor la rețelele de apă și canalizare și asfaltarea a două străzi, Aninoasa și Spiru Haret, în lungime totală de 1 km. Strada Aninoasa este aproape gata, în sensul că mai sunt de executat mici lucrări de artă, iar pe strada Spiru Haret se fac pregătiri pentru turnarea covorului asfaltic, în funcție și de cum va permite vremea derularea lucrărilor.
Primăriei Domnești mai lucrează în această perioadă la o documentație privind realizarea unei săli de sport lângă Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel”. În acest scop autoritățile din Domnești au adoptat în Consiliul Local hotărârea privind stabilirea amplasamentului sălii, au eliberat certificatul de urbanism și au obținut o bună parte din avizele necesare lucrărilor. Proiectul va fi depus la Compania Națională de Investiții (CNI) în vederea obținerii finanțării.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea