La Moșoaia sunt reluate lucrările de alimentare cu utilități și de asfaltare

Pentru primarul Necula Ion și administrația publică din comuna Moșoaia, anul 2019 a fost unul deosebit de fructuos din punct de vedere al investițiilor demarate și finalizate pe raza localității. Astfel, au fost asfaltate un număr de 4 străzi din satul Smeura și anume strada Dealului, Strada Rozelor, strada Primăverii și Aleea Florilor.
S-au finalizat și lucrările de modernizare a străzii Smeura de Sus, aici fiind vorba de o investiție foarte importantă, cu fonduri europene, prin PNDR, suma obținută de administrația locală din Moșoaia fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Drumul ce a fost modernizat are o lungime de 3,3 km și face legătura dintre Moșoaia și municipiul Pitești prin zona hotelului Magic din Trivale. Pe acest sector de drum, pe lângă asfaltarea propriu-zisă, s-au reprofilat șanțurile, s-au înlocuit unele podețe și s-au realizat subtraversări pentru preluarea apelor pluviale. Lucrarea este finalizată.
În paralel, au continuat investițiile în extinderea retelei de alimentare cu gaze, fiind introdusă conducta de alimentare pe străzile Olteni, Curături și Calea Drăgășani din satul Moșoaia. Pentru anul 2020, primarul Necula Ion și-a propus să continue investițiile, în principal, în asfaltarea de străzi și introducerea de gaze naturale în comună. Se vor asfalta străzile Stoenari, Fundătura Smeura Mică și Olteni.

 

Vor continua lucrările de gaze

De asemenea, lucrările de gaze vor continua cu străzile Bisericii, Prunilor, Apusului, Țârdești, Drumu Morii, Basangești și strada Principală din satul Bătrâni.
În ceea ce privește iluminatul public, s-a luat decizia ca, pe toate străzile principale din comună, să fie introdus iluminatul public pe fiecare stâlp cu lămpi cu LED. În prima fază se vor moderniza strada Principală din satul Ciocănăi, strada Prunilor și strada Stoenari.
Se lucrează, în continuare, la studiile de fezabilitate pentru introducerea rețelei de canalizare în satele Moșoaia, Ciocănăi, Bătrâni și Lăzărești. La acest moment, se așteaptă să se avizeze PUZ-urile pentru stațiile de epurare și să se emită ultimele avize în vederea finalizării documentației.

”Din cauza pandemiei cauzate de COVID-19 nu am reușit să începem lucrările propuse la timp. Astfel, deși sunt semnate contractele de introducere a rețelei de alimentare cu gaze pe străzile Bisericii și Prunilor, acestea nu au fost încă demarate, însă firmele care vor executa lucrările și-au reluat activitatea după încetarea stării de urgență și sperăm ca acestea să înceapă din luna iunie”, a declarat primarul Ion Necula.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea