Prefectul Emanuel Soare - noi acuze către conducerea Spitalului Câmpulung

UPDATE: Luni, 15 iunie, Instituția Prefectului Argeș a depus la Tribunalul Argeș o cerere de chemare în judecată a primarului Liviu Țâroiu, având ca obiect anularea a două dispoziții emise de edilul muscelean. Este vorba despre decizia privind câștigarea concursului de manager la Spitalul de către Nicolae Alexe și, a doua, decizia nr. 197 din 25 mai 2020 prin care Țâroiu a dispus încetarea suspendării contractului de management încheiat între el și Alexe, cu consecința înlăturării din postul de manager interimar a medicului Andrei Aron.

Știrea inițială: Managerul Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolae Alexe, a fost, din nou, ținta prefectului Emanuel Soare. Reamintim că în perioada stării de urgență,  prefectul județului Argeș a spus că Alexe a fost schimbat din funcție, cu medicul stomatolog Andrei Aron, din cauza unui „management defectuos și pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”. De această dată, Soare susține că situația de la unitatea medicală din Câmpulung s-a înrăutățit de la revenirea fostului manager.

Laboratorul de testare PCR nu a fost autorizat nici acum pentru că nu s-ar fi trimis documentaţia necesară. Iar spitalul de la Câmpulung nu este încă pregătit pentru a prelua pacienţii non-COVID, deși ar fi trebuit să reînceapă tratarea pacienților încă din 29 mai.
„S-au mai făcut într-o anumită perioadă de timp demersuri pentru înfiinţarea unui al treilea laborator de testare (n.red.- în afară de cele de la Spitalul Judeţean Argeș şi Spitalul de la Mioveni) la Spitalul Municipal Câmpulung. Din păcate constat cu dezamăgire faptul că nici până în acest moment laboratorul de testare de la Câmpulung nu este funcţional. Am înţeles de la DSP Argeş că de la Spitalul Municipal Câmpulung nu s-au trimis documentele necesare. S-a trimis o hârtie prin care s-a solicitat DSP Argeş autorizarea acestui laborator fără să se înţeleagă că o solicitare de autorizare a unui laborator necesită o documentaţie ce trebuie transmisă de către managementul spitalului. Ei bine, această documentaţie nu s-a transmis. Legat de conducerea revenită a Spitalului Câmpulung, ştiţi foarte bine că începând cu 29 mai toate spitalele COVID au posibilitatea să reînceapă activitatea de tratare a pacienţilor non-COVID. Având în vedere că toată această perioadă critică prin care am trecut pacienţii nu au putut să fie trataţi în spitale din cauza pandemiei de COVID. Spitalul de la Câmpulung nu a depus nici până în acest moment la DSP Argeş solicitarea de aprobare a circuitelor necesare pentru reînceperea activităţii. Din păcate, la nivelul judeţului Argeş există o mentalitate greu de schimbat la conducerea spitalelor”, a precizat prefectul Emanuel Soare.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea