Ion Georgescu: „Ministrul Nelu Tătaru a venit la invitația noastră la Spitalul de la Mioveni”

# Liberalii au „îngropat” vizita ministrului Sănătății printr-un comunicat de presă

Prezența deputatului argeșean Cătălin Rădulescu la vizita ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  care a avut loc la Spitalul de la Mioveni i-a deranjat pe liberalii argeșeni. După aceste evenimente, departamentul de comunicare al PNL Argeș a simțit nevoia să transmită un comunicat de presă în care ironizau prezența membrilor PSD în cadrul vizitei ministrului Sănătății. Primarul Ion Georgescu a clarificat această situație, explicând că ministrul Tătaru a venit la Mioveni la invitația sa, a managerului spitalului și a deputatului Rădulescu, dându-le flit liberalilor.

„Am observat în spațiul public, în ultimele zile, foarte multe discuții vizavi de vizita domnului ministru Nelu Tătaru la Mioveni, despre spitalul COVID și spitalul nou orășenesc.  Domnul ministru Nelu Tătaru este un om deosebit care a venit la invitația mea, a managerului spitalului și a deputatului Cătălin Rădulescu. Înaintea vizitei, cu 7-8, 10 zile, am fost într-o audiență la dânsul. I-am scris anterior problemele care sunt la Mioveni pentru că s-au creat foarte multe probleme în spațiul public: 1. Anularea concursurilor de medici și personal medical pentru secțiile noi din spitalul orășenesc. 2. Secția de infecțioase să rămână în structura Spitalului Orășenesc Mioveni și am cerut suplimentarea cu 25 de paturi. 3. Vă readuc aminte că spitalul nou s-a deschis în luna ianuarie și la trei luni, aproximativ, a început pandemia cu virusul COVID - 19. În orice unitate spitalicească nouă se parcurg anumite etape procedurale de angajare a personalului pentru a putea efectua contractul cu Casa de Asigurări. La vremea respectivă, s-a spus că în aprilie - mai 2020 se va încheia noul contract cu CAS. Începând pandemia și decretarea stării de urgență, s-au anulat concursurile de medici și personal medical, plus s-a decalat până la 31 decembrie contractul cu CAS. Nu trebuie uitat că fostul spital orășenesc Mioveni avea 170 de angajați, 150 de paturi ,dintre care în contract cu CAS - 120, iar Spitalul Orășenesc actual are 250 de paturi, 80 și ceva de paturi pe secția infecțioase COVID, rezultând 300 și ceva de paturi, rămânând în contract cu CAS cu cele 120 de paturi. Dl ministru Nelu Tătaru este un reprezentant al Guvernului, este ministru în funcție și este numit de un partid politic, dar este ministrul care trebuie să resolve problemele din domeniul sănătății. Am considerat întotdeauna că toți miniștri indiferent de partidul care i-a pus, după preluarea postului sunt miniștri în funcție  ai cabinetului și Guvernului care trebuie să se implice în problemele curente  în  specialitatea fiecăruia… Probabil că o parte dintre probleme se vor rezolva. Altele vor dura mai mult.  Pot să vă spun că dl ministru a rămas încântat de circuitele medicale, de existența  unității noi spitalicești. A rămas încântat de  personalul care l-a găsit, de conducere. Vreau să le mulțumesc tuturor medicilor și personalului medical din spitalul Orășenesc Mioveni, indiferent că lucrează la COVID sau în spitalul nou dar și celor care sunt detașați din spitalele din județul Argeș, în special din Spitalul Județean, pentru a trata argeșenii în Secția Infecțioase COVID-19. Consiliul Local Mioveni a fost susținătorul de 100% al acestei secții și mă bucur că aproximativ 130 de argeșeni au plecat acasă sănătoși, pe picioarele lor.”, a transmis primarul de la Mioveni, Ion Georgescu.

 

Liberalii au „îngropat” vizita de la Mioveni a ministrului Sănătății printr-un comunicat de presă

Ministrul liberal al Sănătății, Nelu Tătaru,  a efectuat o vizită de lucru la spitalul din Mioveni, unde a purtat o serie de discuții cu medicii și cu managerul unității. Vizita a avut un scop practic, ministrul de resort dorind să vadă evoluția noului spital din orașul Mioveni.
În schimb, în urma vizitei de la Argeș, Tătaru s-a rezumat doar la o întâlnire la Prefectura Argeș cu liberalii și prefectul. Totul a părut a fi ceva normal, un ministru liberal care se întâlnește cu primarul PSD al localității respective pentru a rezolva problemele comunității. Doar că, deranjați de prezența deputatului Cătălin Rădulescu la vizita de la spital, liberalii argeșeni au făcut ceea ce știu mai bine, au adus critici pesediștilor. „Pesediștii argeșeni, într-o disperare cronică de a capta atenția opiniei publice,  au fugit la Mioveni să se fotografieze cu ministrul Sănătății și să prindă câteva cadre la televiziunile naționale. Deputatul Cătălin Rădulescu, botezat de presă “Mitralieră” și-a descoperit o “prietenie” veche cu ministrul Nelu Tătaru și a dat buzna la spitalul din Mioveni, în timpul vizitei ministerale. Este uimitor că de dragul procentelor, pesediștii, prin deputatul Rădulescu, se dau colegi și prieteni cu ministrul Sănătății. Ba mai mult, pesedistul s-a lăudat prin presă că ministrul a efectuat vizita de ieri la invitația sa. Fals și penibil. Acesta este același deputat care care a spus că “prin termoscanare se accesează toate datele personale, deci e fără acordul persoanei”. Cum ar spune latinul, quod erat demonstrandum.  Vedeți oameni buni de ce nu au fost invitați pesediștii la semnarea contractului pentru Tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș, al Autostrăzii Sibiu-Pitești! Pentru că s-ar fi lăudat că ei l-au invitat pe premierul Ludovic Orban la eveniment”, se arată în comunicatul de presă emis de PNL Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea