PSD se întărește, PNL se înmoaie... și susține PSD!

Spiridon Voinescu.
Am asistat, săptămâna trecută, la o demonstrație de forță a PSD care, pe un text de pandemie, a reunit toată spuma cântăreților de COVID 19 din țară, într-un loc frumos și plin de istorie, la Muzeul Golești. Cum va arăta viața după pandemie? Ce vom face în perioada următoare? La toate aceste întrebări și la multe altele au răspuns: acad. Ioan Aurel Pop– președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel – manager Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, prof. univ. dr. Alexandru Rafila – expert OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, acad.

Cătălin Zamfir – director Institutul de Cercetare a Calității Vieții, prof. ec. Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României (prin telefon) și  acad. Ioan Dumitrache – secretar general al Academiei Române.
Ce vom face în perioada următoare? Vom merge la mare, după care, la vot! Împătimiții pariurilor au spus și pus, pe sume mari, că majoritatea somităților din medicină invitate se vor găsi, întâmplător sau nu, pe listele electorale, care au început să se încingă. La PSD, pentru Parlament, oricum, e concurență pe loc mai mare decât la Medicină... Liberalii argeșeni, din contra, se uită cu un ochi pofticios în ograda social democraților, doar-doar să prindă și ei pe cineva cu nume cunoscut. ”Nici nu confirmăm, nici nu infirmăm...” e imnul pe care l-au intonat, de ceva timp, toți mai-marii de dreapta, întrebați fiind cu privire la posibilul transfer al viceprimarului PSD al Piteștiului, Sorin Apostoliceanu. Scuzați, monșer, dar este o mișcare perdantă, ca să nu spun tâmpită, că nu ar fi frumos. Nu poți să dai, peste gard, un pesedist și să îl speli de roșu pentru a-l  defila, tocmai în oraș, îmbrăcat ca Miuțescu, în albastru cu galben.  Mișcare perdantă pentru PNL, desigur, care este ca o echipă de fotbal ce se mișcă bine pe teren, însă are lipsă tocmai atacantul central, acela ce poate da gol. Liberalii au rămas cu golul pe post și cu speranța de a nu centra golul pe prost. Pe restul posturilor s-au grăbit, ca fata mare la măritat, cu copii, cu căței și purcei. Un inventator de storcător de roșii, artist de romanțe, s-a trezit, pe aripile politicii, în conducerea Companiei Aerospațiale. Subalternii săi au zburat la fel de bine, prin țară sau județ. Și posturi ar mai fi, însă liberalii stau prost cu cadrele. În rest, presa din județ este, literalmente, intoxicată de comunicate ale PNL care acuză declarațiile celor din PSD. Fraților, ceva mai bun nu aveți de făcut?!
“Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi… Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca…” a spus Adrian Streinu Cercel, în cadrul simpozionului desfăşurat, joia trecută, la Muzeul Goleşti. Dacă nu ar fi pomenit cuvântul ”sanitar”, jur, aș fi zis că vorbește de politică și, ceva mai mult, de liberalii argeșeni!...

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea